Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Tradicijske vrijednosti u turističkoj ponudi

19.10.2011. 22:00
Tradicijske vrijednosti u turističkoj ponudi


Film pokazuje da Kolanjci znaju način na koji će sačuvati svoj značaj, tradiciju, baštinu i identitet, istovremeno uključujući sve tradicionalne vrijednosti u turističku ponudu općine Kolan, rekao je Ivo Butković


U prigodi blagdana Sv. Luke, zaštitnika kolanjske župe, u Velikoj dvorani općinske zgrade u Kolanu prikazan je film „Kolanjci” autora i redatelja Nikole Jurića koji je snimljen u produkciji „Obzor filma”.
Film „Kolanjci” je prikazan na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu turističkog filma, 14. ITF CRO u Solinu na kojem je, u velikoj konkurenciji od 273 turistička i putopisno-dokumentarna filma iz 67 zemalja osvojio posebno priznanje za doprinos valorizaciji tradicijskih vrijednosti u turističkoj ponudi. Snimanje filma su financirali Općina Kolan i Turistička zajednica Kolan.
– Izuzetno nam je drago što je film ‘Kolanjci’ u velikoj konkurenciji ušao među nagrađene filmove te je na taj način u potpunosti opravdao očekivanja, trud i energiju koju su članovi snimateljske i producentske ekipe Obzor filma, s Nikolom Jurićem na čelu, uložili u njega, a svi sudionici filma, svi Kolanjci koji su na bilo koji način doprinijeli nastanku filma mogu biti ponosni rezultatom, rekao je Ivo Butković, direktor Turističke zajednice Kolan.
U filmu ‘Kolanjci’ zabilježeni su stari običaji Kolana, kao i razni poslovi i obrti kojima se stanovništvo Kolana nekada bavilo. Na film je prenesen duh prošlih vremena i tako je za buduća pokoljenja sačuvan vrijedan materijal.
– Film pokazuje da Kolanjci znaju način na koji će sačuvati svoj značaj, tradiciju, baštinu i identitet, istovremeno uključujući sve tradicionalne vrijednosti u turističku ponudu općine Kolan, rekao je Ivo Butković.
Film „Kolanjci” će se prikazivati na turističkim sajmovima na kojima će se predstavljati općina Kolan.