Sinovčić mora Miletiću vratiti dug od pola milijuna eura!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Vedran SITNICA
Miletić je u travnju 2004. godine Sinovčiću posudio pola milijuna eura, a potvrdu o posudbi novca te uvjetima i datumu vraćanja ovjerio je i javni bilježnik

Marijan Miletić, do sada anonimni zadarski poduzetnik, dobio je u petak spor na Općinskom sudu u Zadru protiv poznatog zadarskog poduzetnika - Rena Sinovčića.

Riječ o tužbi "teškoj" pola milijuna eura. Presudu je izrekao sudac Marko Baraka i ona je nepravomoćna jer Sinovčić ima pravo žalbe o kojoj će u ovom slučaju odlučiti zadarski Županijski sud kao drugostupanjski.

- Nije sporno da je izjava Rena Sinovčića, ovjerena kod javnog bilježnika, bila jasna i valjana. Bio je propisno upozoren, a obavezao se da će pod punom materijalnom, moralnom i kaznenom odgovornošću vratiti novac - objasnio je sudac Marko Baraka u obrazloženju presude, nakon čije će pravomoćnosti Sinovčić u roku od petnaest dana morati vratiti Miletiću pola milijuna eura ili će ovaj pokrenuti ovrhu nad njegovim poslovnim udjelima u trgovačkom društvu VOX d.o.o.

Miletić je, naime, u travnju 2004. godine Sinovčiću posudio pola milijuna eura, a potvrdu o posudbi novca te uvjetima i datumu vraćanja ovjerio je i javni bilježnik. Sinovčić je dug trebao vratiti 2005. godine, no kako se ni do danas to nije dogodilo pokrenut je spor i na Trgovačkom sudu u Zadru. Budući da je Sinovčić povrat novca jamčio svojom imovinom, Miletić je blokirao dio imovine tvrtke VOX d.o.o., onaj u vlasništvu Rena Sinovčića, dok je drugi u vlasništvu Zvonimira Nižića Grofa.

Reno Sinovčić, koji se u posljednje vrijeme našao u financijskim i poslovnim problemima, zatražio je poništenje zadužnice temeljem koje je zadarski poduzetnik Marijan Miletić u siječnju podignuo ovrhu nad njegovim poslovnim udjelima u trgovačkom društvu VOX d.o.o. za djelatnost televizije.

Zabilježba ovrhe upisana je 30. siječnja i otada je na Trgovačkom sudu održano nekoliko ročišta. Kako se Sinovčić tijekom postupka tri puta žalio, Visoki trgovački sud RH je 28. ožujka ukinuo rješenje o ovrsi Trgovačkog suda u Zadru i predmet vratio na ponovni postupak.

U međuvremenu je Sinovčić zatražio poništenje dokumenta temeljem kojeg je podignuta ovrha pa "trakavica" na Trgovačkom susudu još uvijek traje.

Inače, medijska kuća VOX u vlasništvu Rena Sinovčića i Zvonimira Nižića Grofa, s 86 zaposlenih, prošlu godinu završila je s gubitkom od 7,029 milijuna kuna. Time se ukupan gubitak tvrtke popeo na 27,6 milijuna kuna. Ukupne obaveze VOX-a prema drugim osobama na kraju 2011. iznosile su 35 milijuna kuna, od čega preko 20 milijuna potražuje Sinovčić kao vlasnik.

Reno Sinovčić više nije vlasnik Zadar Securityja, a zbog duga Miletiću blokiran mu je i vlasnički udjel u VOX-u.

 

 SINOVČIĆ SE NIJE POJAVIO NA IZRICANJU PRESUDE

Reno Sinovčić u petak se nije pojavio na izricanju presude. Marijan Miletić je došao i kratko komentirao kako je očekivao ovakav ishod te da je "pravda zadovoljena", ali je i dodao kako vjeruje da će se Sinovčić žaliti pa treba pričekati i odluku Županijskog suda u Zadru.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika pingvin
zar je došlo dotle da Sinovčić nešto mora dati.Dosad je samo uzimao i naređiva svojim strvinarim od koga da otmu i njem u prinesu.Odnija vrag šalu kanždija ima dva kraja pa kad se počme okretati i udarati uokolo.Dosta je bilo sile ovog patvorenog bogataša.Kad kola krenu nizbrdo teškoji vratiti. Što mu više nesude Mikolčević,BABIĆ I Ivica Marinović.Sad bi trebalo i njih preispitati koliko je puta Reno Sinovčić priveden i svaki put pušten zbog MANJKA DOKAZA.SUDCU MARKU BARAKI HVALA DAJE VIŠE TAKVIH SUDACA BILOBI MANJE LOPOVA I SVIMA BI BILO BOLJE