Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pun Pionir nam je dodatan motiv

19.10.2013. 22:00
Pun Pionir nam je dodatan motiv


Imamo pravo nadati se egal utakmici, a zna se da je onda u završnici sve moguće – kaže Ramljak


Bez dvojbi, Beograd je najteži gostujući teren u regionalnoj ligi. Pogotovo kada se ide u goste Partizanu, klubu koji već godinama dominira ovim natjecanjem. Osim činjenice da je riječ o vrlo kvalitetnoj i fizički moćnoj momčadi, crno-bijeli imaju i veliku podršku navijača, te pritisak na suce, kako s tribina, tako i s klupe. Ne računajući gradske derbije s Crvenom zvezdom, od koje je kao domaćin izgubio četiri puta, Partizan je, od ulaska u regionalnu ligu 2004. godine, kod kuće izgubio samo šest utakmica. Po jednom od Zadra, Hemofarma, Cibone, Budućnosti, Maccabija i Olimpije. Nikada se u jednoj sezoni nije dogodilo da dvije momčadi odnose bodove iz Beograda. I kada bi netko, kao prošle sezone Zadar, došao nadomak pobjede (+10 u trećoj četvrtini), dogodilo bi se nešto, što bi promijenilo tijek utakmice. Mogu li Hrvoje Vlašić i njegovi igrači večeras napraviti čudo i vratiti se kući s dva boda?
– U svaku utakmicu pa tako i ovu ulazimo s vjerom da možemo. Znamo što nas čeka, kako se moramo postaviti i kako igrati da bismo došli u priliku za pobjedu. Neće biti lako, ali moramo igrati čvrsto i pametno i ne ući u njihov mlin, nego što dulje biti u igri – kaže Marko Ramljak.
Krilni igrač Zadra jedan je od četvorice (ostali su Prostran, Batur i Šango), koji je sudjelovao u prošlogodišnjem porazu u nesportskim uvjetima u Pioniru.
Ramljak je, kao navijač Barcelone, pratio susret Katalonaca protiv Partizana u Euroligi.
– Ipak je to više nogometna ljubav, ne toliko košarkaška, ali drago mi je da su pobijedili. Šalu na stranu, to što im je Barcelona kod kuće zabila samo 67 poena dovoljno govori o kako se čvrstoj i tvrdoj momčadi radi. Držali su egal cijelu utakmicu i pokazali za što su sposobni.
S obzirom da je ta utakmica igrana u četvrtak navečer, očekujete li večeras umornijeg protivnika?
– Moguće je da će se osjetiti umor i da neće ući s istim intenzitetom. Protiv Barcelone svi ulaze mnogo napaljenije, nego što će vjerojatno dočekati nas, tako da i tu možemo tražiti priliku.
S druge strane, Zadar je imao cijeli tjedan za pripremu, ali je paralelno s tim morao raditi i na drugim stvarima.
– Još uvijek radimo na uigravanju. Kasno smo se okupili, a sada je opet došlo do promjene igrača, tako da imamo još posla na popravljanju i usavršavanju akcija. Naravno, po običaju smo pogledali i video Partizana i pripremili se za njih. Ničim nas ne mogu iznenaditi, znamo sve o njima.
Ne treba posebno naglašavati koliko bi Zadru značila eventualna pobjeda u Beogradu.
– Pogotovo zato što to nitko ne očekuje i jer nas sljedeću subotu čeka vrlo važna utakmica kod kuće protiv Mega Vizure, koju moramo dobiti pa bi možda i pritisak bio malo manji – za kraj će Ramljak.