Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pipan: Publika može raditi što hoće i neka viču

20.10.2018. 17:07
Pipan: Publika  može raditi  što hoće i  neka viču


Protiv Gorice košarkaši Zadra su izgleda više problema imali  s činjenicom da boljom igrom i naravno pobjedom moraju isprati crni  vikend koji je iza njih, posebno onaj šokantan poraz u Zaboku, nego s  protivnikom koji se pokazao uglavnom bezazlenim. Iako su dva boda na  kraju upisana bez većeg stresa, jer su igrači Aleša Pipana kontrolirali rezultat od prve do posljednje minute negativna atmosfera koju je stvorilo  tek 300-njak gledatelja na Višnjiku prevladale su u recenziji viđenog nakon ostvarene tek druge pobjede od početka sezone. Poruke pretežito  uvredljivog sadržaja neprestano su stizale s tribina prema slovenskom  treneru od početka četvrte četvrtine, a nisu u tome pošteđeni ni bivši direktor kluba Boris Skroće kao ni sadašnji sportski direktor Branimir Longin. Rekli bi stari Rimljani "vox populi", a mala revolucija koja se pokreće  na tribinama Krešinog doma mogla bi u slučaju negativnog rezultata u  nedjelju protiv Mornara postati preveliki uteg za Slovenca na klupi Zadra  kao i onima koji su ga doveli kao alternaciju Aramisu Nagliću.


Vox populi
Loši rezultati, blijeda i neprepoznatljiva igra, posebice u obrani kao i  govor tijela pojedinih igrača argumenti su na kojima je zadarska publika  zasnivala traženje odlaska Pipana s klupe Zadra. No, za njega je taj 'podražaj' s tribina bio očekivan i nije ga previše uznemirilo što je postao  'persona non grata' u niti mjesec dana od početka nove sezone.  
– Teško je igrati ovakve utakmice pogotovo nakon onoga što nam se  dogodilo u Zaboku. Znali smo što nas čeka u dvorani i zato smo imali  nekoliko sastanaka kroz tjedan i igrači su shvatili neke stvari. Što se tiče  mene osobno publika može raditi što hoće i neka viču. Sigurno to nije lagano za nikoga – kratko se osvrnuo na uvrede s tribina Pipan i okrenuo se  onome što ga u ovom trenutku više tišti. Pogreške u igri i dalje su prisutne te je to detalj na kojem planira kod svojih igrača iskamčiti napredak u  narednim utakmicama.
– Otvaranje utakmice je bilo dobro, ali se nekako uvukao strah u igrače  u nastavku. Ključ svemu je veliki broj naših pogrešaka. Imamo puno izgubljenih lopti, a te lopte onda protivnik kapitalizira i dolazi do laganih  poena. Mnogo je tu naših loših dodavanja koji idu direktno u ruke protivnika i na račun toga primamo u prosjeku nekih 20-ak poena i to je  problem. Nije znači kompletna obrana toliko loša koliko svojim glupostima dopuštamo protivniku da iskažnjava naše propuste koji se zapravo  ne bi trebali događati. To je segment na kojem inzistiram na treninzima i  cilj nam je dovesti te greške na minimum u utakmicama koje su pred nama.


Mornar prava šansa
U tom kontekstu dobro će doći novi centar William Magarity koji će  već od nedjelje protiv Mornara biti u sastavu.
– Nadam se da će se novi igrač  što brže uklopiti i što brže shvatiti svoju  ulogu u momčadi. Dobili smo konačno  igrača pod košem koji će nam  dobro doći s obzirom da smo najtanji na tim centarskim pozicijama –  prokomentirao je Pipan novog igrača, a dotakao se i Mornara protiv kojeg će trebati odigrati puno bolje nego što je bio slučaj u prethodnim  utakmicama.
– Bez pobjede smo u ABA ligi i Mornar nam je prava šansa. Radi se o iskusnoj momčadi koja igra dobro u dva natjecanja te shodno tome imaju  širok i kvalitetan roster. Što se tiče nas recept je jasan. Trebamo dati sve  od sebe i na pravi način odreagirati na oba kraja terena. Nadam se da  ćemo se veseliti u nedjelju – kazao je Slovenac koji je priupitan hoće li  eventualan poraz u nedjelju smatrati kiksom aludirajući na njegovu izjavu nakon poraza u Ljubljani kad je kazao da Zadar dosad još nema kiks u  ABA ligi.
– Liga je takva da ne smiješ gubiti kod kuće, zato i Mornar spada u tu  kategoriju te bi stvarno bio neuspjeh kad bi izgubili tu utakmicu – zaključio je Pipan.




Poginuo bivši košarkaš Zadra  Leonardo Skroče
U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak ujutro između Murvice i Crnoga  poginuo je bivši košarkaš Zadra, 43-godišnji Leonard Skroče. On je bio dio nadarene  generacije mlađih uzrasta Zadra u kojoj su stasali Marki Blaslov, Miro Dundov i trofejni trener, danas izbornik belgijske reprezentacije, Dario Gjergja. Leonardo Skroče  igrao je i za seniorsku momčad Zadra, a nalazio se i u sastavu Zadra sezone  1991./92. kao što je bio u sastavu u majstorici finala Prvenstva Hrvatske protiv Cibone koju je Zadar izgubio 87:80. Iako je tužna vijest o njegovoj pogibiji bila poznata prije početka utakmice  protiv Gorice u klubu se nisu sjetili obilježiti sjećanje na  svog nekadašnjeg člana prigodnom minutom šutnje. Valjda će se toga prisjetiti u  nedjelju kad je gost Višnjika Mornar.