Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

GLUMIO POLICAJCA PA ZAVRŠIO NA SUDU Svećenik zaprijetio mladiću da će ga pretući i privesti?!

20.10.2020. 08:45


Na Općinskom sudu u Zadru pod predsjedanjem sutkinje Ane Zorice danas je nastavljeno suđenje svećeniku Zadarske nadbiskupije, župniku Sali i sada već bivšem kapelanu Policijske uprave zadarske, don Tomislavu Vlahoviću.
Kao što je poznato, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru protiv svećenika je podiglo optužnicu zbog lažnog predstavljanja kada se 2018. godine prema riječima svjedoka, lažno predstavljao kao policajac PU šibensko-kninske zaustavljajući vozače na području Benkovca. Trojica mladića koji su se kretali cestom od Benkovca prema Lepurima policiji su izjavili da ih je svećenik pokušao legitimirati te da je pritom čak imao policijsku palicu.
Osim svećenika današnjoj raspravi su pristupila  sva trojica svjedoka, a prvi je svoj iskaz dao Šime Miletić. Sutkinja Zorica mu je pročitala iskaz kojega je već dao 14. lipnja 2018. godine pitajući ga sjeća li se što je izjavio tog dana. Miletić je odgovorio da se svega sjeća te nastavio odgovarati na pitanja svećenikova branitelja Borisa Radmana i zastupnice optužbe Darije Padovan Buškulić.
Miletić je svjedočio kako ih je svećenik zaustavio.
– Obratio nam se drskim tonom pitajući tko nam je dozvolio da izađemo iz auta. Na to ga je prijatelj prepoznao i rekao: "Don Tomislave to ste vi?" Nakon toga je prijatelju zaprijetio da će ga pretući i privesti, istaknuo je u svom iskazu Miletić.
Drugi od mladića, Luka Jurjević, mu se obratio pitanjem kako svećenik može zaustavljati automobile i prijetiti ljudima.
Uskoro opširnije …