Slavlje zvukova, mirisa i pokreta Mediterana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika gsimunov
Interdisciplinarni istraživački projekt Zadarskog plesnog ansambla
Opera Mediterranea interdisciplinarni je istraživački projekt umjetnica Josipe Štulić i Matee Bilosnić
ZADARSKI PLESNI ANSAMBL
Jedna od izvedbi Zadarskog plesnog ansambla

Zadarski plesni ansambl predstavlja novi projekt nazvan Opera Mediterranea autorica Matee Bilosnić i Josipe Štulić. Premijerna izvedba održat će se u prostoru crkve sv. Donat u ponedjeljak, 25. listopada s početkom u 20 sati.
Opera Mediterranea interdisciplinarni je istraživački projekt umjetnica Josipe Štulić i Matee Bilosnić. Igrajući se s razgovornim folklorom, mislima i osjećajima mediteranske svakodnevice, autorice stvaraju vlastitu opernu formu koja slavi zvukove, mirise i pokrete Mediterana, ljubav prema tradiciji i bunt prema istoj.
- Govor o Mediteranu trpi od mediteranske govorljivosti: sunce i more; vjetrovi, vali, žali; otoci sreće ili izgona; djevojke rano dozrele i starice u crno zavijene; maslina, naranča i limun žut; palme, pinije, čempresi; lađe i pozivi na put; plovidbe i brodolomi, te priče o njima i uspomene na njih; raskoš i bijeda; stvarnost i tlapnja; život i san, citat je Predraga Matvejevića.
Projekt je realiziran financijskom potporom Ministarstva kulture.
Rad Zadarskog plesnog ansambla podržan je sredstvima Zaklade ‘Kultura nova’, a Plesna sezona u sklopu je i projekt Opera Mediterranea, sredstvima Grada Zadra. Ulaz je slobodan, a mjesta su ograničena. Rezervacije su potrebne na mail: zadarskiplesniansambl@gmail.com (zl)

Zaslužni

Autorice, izvođačice i koreografkinje: Matea Bilosnić i
Josipa Štulić
Glazba: Autorice po motivima tradicionalnih pjesama
iz Korzike, Kvarnera i Dalmacije
Suradnica za glas i zvuk: Marta Kolega
Kostimografija: Anita Goreta
Fotografija: Adrijana Vidić
Teskt po motivima Predraga Matvejevića
Mediteranski brevijar
Tehnička podrška: Tomislav Kraljević Shome, Igor
Petrovski
Produkcija: Zadarski plesni ansambl
Zahvala: Arheološki muzej, Jeremiah’s, Mate Ivić

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)