Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

U zadarskoj bolnici s koronavirusom preminuli 79-godišnja žena i 71-godišnji muškarac

20.10.2021. 07:32


U Zadarskoj županiji 89 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a dvije su osobe preminule. U Općoj bolnici Zadar s koronavirusom su preminuli 79-godišnja žena i 71-godišnji muškarac, izvijestio je u srijedu Županijski stožer civilne zaštite.


Broj umrlih osoba s koronavirusom time se na ovom području popeo na 280 ljudi od početka epidemije.


Na covid odjelima Opće bolnice Zadar hospitaliziran je 21 bolesnik od kojih su četvero na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju Biograd na Moru na liječenju je devetero pacijenata oboljelih od koronavirusa.




Od novooboljelih osoba njih 42 je s područja grada Zadra, sedmero ih je s područja grada Benkovca, po šestero s područja općina Ražanac i Sali, po petero ih je s područja općina Bibinje i Poličnik, četvero ih je s područja općine Sukošan, po dvoje ih je s područja gradova Biograda na Moru i Nina te općina Novigrad i Vir, a po jedna osoba je s područja općina Posedarje, Preko, Privlaka, Starigrad, Škabrnja i Zemunik Donji.


Tijekom utorka testirano je 417 uzoraka, pod aktivnim nadzorom su 753 stanovnika, a od bolesti se oporavilo 50 osoba pa je trenutačno 348 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti na području Zadarske županije.


U prošla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.