Zadrani u svojim kvartovima žele novu javnu rasvjetu, uređenje dječjih igrališta i cesta

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika gsimunov
Do 26. listopada stizat će prijedlozi za male projekte
Radi se o inicijativi Grada kroz koju se pozivaju građanke i građani da izravno odluče kako će se utrošiti četiri milijuna kuna iz proračuna za 2022. Cilj je unaprijediti komunalnu opremljenost svih zadarskih kvartova i mjesta, poboljšati kvalitetu svakodnevnog života, ali i uključiti građane u odluke Gradske uprave
Zadarski list
U prvih tjedan dana zaprimanja prijava, pristiglo je nekoliko desetaka ideja, a neki mjesni odbori pokazali su se aktivnijima od drugih, kao što je Bili brig

Najviše prijedloga u prvih tjedan dana pristiglo je od stanovnika Bilog briga, a najviše prijava tiče se javne rasvjete i uređenja dječjih igrališta.
Još šeset dana preostalo je za prijavu željenih malih komunalnih investicija u sklopu projekta »KVARTipo!«. Radi se o inicijativi Grada kroz koju se pozivaju građanke i građani da izravno odluče kako će se utrošiti četiri milijuna kuna iz proračuna za 2022. Cilj je unaprijediti komunalnu opremljenost svih zadarskih kvartova i mjesta, poboljšati kvalitetu svakodnevnog života, ali i uključiti građane u odluke Gradske uprave te poboljšati komunikaciju i transparentnost.
U prvih tjedan dana zaprimanja prijava, pristiglo je nekoliko desetaka ideja, a neki mjesni odbori pokazali su se aktivnijima od drugih, kao što je Bili brig. odakle je pristiglo najviše ispunjenih obrazaca. Najviše prijava tiče se izmjene ili postavljanja nove javne rasvjete, uređenja dječjih igrališta, uređenja gradskih cesta te opremanja igrališta koševima, golovima i drugom opremom.
- Hvala Zadrankama i Zadranima na dosadašnjim idejama. Vidio sam da ima stvarno korisnih i smislenih prijedloga, a to najbolje potvrđuje da građani najbolje znaju što im treba. Pozivam još jednom sve – uključite se, pošaljite što treba vašem susjedstvu, kvartu, mistu. Od klupe i asfalta do drvoreda i zidića, takve stvari financira ovaj projekt. Zadar je među prvima u Hrvatskoj koji provodi ovu praksu i očekujem da će mnogi građani željeti biti dio ove dobre priče, a potrebno je izdvojiti samo par minuta za ispuniti obrazac. Prijave još traju i nemojte propustiti priliku promijeniti ono sto vas smeta u vašem kvartu, poručio je gradonačelnik Branko Dukić.
Prijave se zaprimaju do 26. listopada, do kraja dana putem online obrasca, putem e-maila kvartipo@grad-zadar.hr prilaganjem ispunjenog obrasca.
Za mjesne odbore predviđeno je od 30.000 za najmanje pa do 300.000 kuna za najnaseljenije. Djelatnici Grada evaluirat će svaki pristigli projekt i svaki će biti predstavljen na javnim tribinama koje će se u prosincu i siječnju održavati po svim mjesnim odborima. Građani će tada imati priliku glasati za svoj i druge projekte koje smatraju prioritetima. Projekti s najviše glasova i koji ulaze u budžet pojedinog MO-a bit će uvršteni u proračun 2022. te realizirani tijekom sljedeće godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno