Đapićeva kuća na Viru bit će legalizirana

Slika korisnika admin
vir_osijek
Glas Slavonije
Načelnik Općine Vir Kristijan Kapović prilikom jučerašnjeg susreta s Đapićem i gradonačelnikom Gordanom Matkovićem

Predsjednik osječkog Gradskog vijeća Anto Đapić ne mora se brinuti oko legalizacije svoje kuće na otoku Viru, njegov će objekt biti legaliziran, a sva predana dokumentacija je uredna, poručio je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović prilikom jučerašnjeg susreta s Đapićem i gradonačelnikom Osijeka Gordanom Matkovićem. Tom prilikom predstavnici Općine Vir istaknuli su želju za što boljom suradnjom s Osječanima, jer prema nekim podacima na Viru kuće ima približno 1.000 ljudi iz Osijeka i okolice.

Prvi korak u ostvarivanju suradnje trebao bi biti proglašenje jedne od osječkih gradskih četvrti prijateljem s Općinom Vir.

Priliku za susret s predstavnicima Grada Osijeka, delegacija s Vira iskoristila je za vrijeme trodnevnog posjeta Slavoniji, a obišli su i Vukovar, Aljmaš i Đakovo. Gostiju s Vira došlo je približno stotinu, organizirali su nogometnu i boćarsku utakmicu u Đakovu, a došao je i virski župnik sa skupinom vjernika koja se zaputila u Aljmaš. Načelnik Općine Kristijan Kapović već je dolazio u Osijek, ali ovom je prilikom prvi put zakoračio u Tvrđe te je, kako kaže, ostao oduševljen arhitekturom stare gradske jezgre.

S obzirom da brojni Osječani ljetuju na Viru, tema za razgovor nije nedostajalo pa je istaknuto kako Vir ima približno 3.000 stalnih stanovnika, a za ljetnih mjeseci ta se brojka penje i preko 50.000 u dvadeset tamošnjih naselja. Najveći problemi su komunalni, a za širenje vodovodne i kanalizacijske mreže u ovim trenucima nema dovoljno sredstava. Naime, radi se o izdacima koji premašuju 500 milijuna kuna, a predstavnici Općine mogu osigurati tek jednu četvrtinu tog iznosa.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika melhiora
Majko mila koliko laži. Kako ga nije sram obećavati legalizaciju Đapićeve kuće, a nije spasio kuću barba Zdenku,čovjeku koji je išao na hodočašće u Vukovar i zbog naglih predizbornih prevrata završio na političko-sportskoj veselici.Tko to normalan vodi sa sobom na obilježavanje jednog takvog događaja pjevača da skače po stolovima?
Slika korisnika melhiora
Još nešto, ovaj na slici lijevo je iz "minhenske bojne" i mogao se bar malo sakriti iza fikusa, dok se slikavalo.
Slika korisnika francek
Nadam se da ce mu legalizirati i magistarski rad! :-)