Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Đapićeva kuća na Viru bit će legalizirana

Autor: Glas Slavonije

19.11.2008. 23:00
Đapićeva kuća na Viru bit će legalizirana

Foto: Glas Slavonije



Predsjednik osječkog Gradskog vijeća Anto Đapić ne mora se brinuti oko legalizacije svoje kuće na otoku Viru, njegov će objekt biti legaliziran, a sva predana dokumentacija je uredna, poručio je načelnik Općine Vir Kristijan Kapović prilikom jučerašnjeg susreta s Đapićem i gradonačelnikom Osijeka Gordanom Matkovićem. Tom prilikom predstavnici Općine Vir istaknuli su želju za što boljom suradnjom s Osječanima, jer prema nekim podacima na Viru kuće ima približno 1.000 ljudi iz Osijeka i okolice.
Prvi korak u ostvarivanju suradnje trebao bi biti proglašenje jedne od osječkih gradskih četvrti prijateljem s Općinom Vir.
Priliku za susret s predstavnicima Grada Osijeka, delegacija s Vira iskoristila je za vrijeme trodnevnog posjeta Slavoniji, a obišli su i Vukovar, Aljmaš i Đakovo. Gostiju s Vira došlo je približno stotinu, organizirali su nogometnu i boćarsku utakmicu u Đakovu, a došao je i virski župnik sa skupinom vjernika koja se zaputila u Aljmaš. Načelnik Općine Kristijan Kapović već je dolazio u Osijek, ali ovom je prilikom prvi put zakoračio u Tvrđe te je, kako kaže, ostao oduševljen arhitekturom stare gradske jezgre.
S obzirom da brojni Osječani ljetuju na Viru, tema za razgovor nije nedostajalo pa je istaknuto kako Vir ima približno 3.000 stalnih stanovnika, a za ljetnih mjeseci ta se brojka penje i preko 50.000 u dvadeset tamošnjih naselja. Najveći problemi su komunalni, a za širenje vodovodne i kanalizacijske mreže u ovim trenucima nema dovoljno sredstava. Naime, radi se o izdacima koji premašuju 500 milijuna kuna, a predstavnici Općine mogu osigurati tek jednu četvrtinu tog iznosa.