Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Gavran pljačke pomno isplanirao?

Autor: Irena Jurjević

19.11.2008. 23:00
Gavran pljačke pomno isplanirao?

Foto: Sebastian GOVORČIN



Obje pljačke počinio je sredinom kolovoza u Pakoštanima i od tada je u pritvoru zadarskog Istražnog centra. Sljedeća je rasprava zakazana za početak prosinca
Nakon kratkog vijećanja, a potom i odluke Sudskog vijeća da se na raspravu pozove i neposredno ispita svjedokinja, jučer je na Županijskom sudu u Zadru odgođeno suđenje Dejanu Gavranu (35) optuženom za razbojstvo. Gavran se nalazi iza rešetaka zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja 21. kolovoza ove godine, a inače je iz Bjelovara s prebivalištem u Zadru.
Naime, prema optužnici tužiteljstva, Gavran se tereti da je 20. kolovoza ove godine oko 23 sata stopirao u Pakoštanima, a automobilom se zaustavila Svjetlana Svjetlanović koja ga je “pokupila” jer je vozila prema Zadru. S njom su u autu još bile Snježana Marčić i njegova izvanbračna supruga Ivana Đerđ. No, Gavran je prema ranijem dogovoru upozorio suprugu kako ne smije svojim kolegicama otkriti njegov identitet te kako se treba praviti da ga ne poznaje.
S obzirom na to da je optuženi Gavran znao da sve tri žene rade kao prodavačice u trgovini mješovitom robom “Pijor” u Pakoštanima te da svakog dana na kraju radnog vremena nose dnevni utržak vlasnici, Gavran je tako u jednom trenutku tijekom vožnje Svjetlani Svjetlanović prislonio nož ispod vrata i rekao joj da zaustavi auto na proširenju kraj ceste. Nakon što je Svjetlanovićeva zaustavila auto kako joj je i rekao, njezinim kolegicama je naredio da izađu iz automobila i ostave sve svoje stvari.
Potom je i sam izašao iz auta te je cijelo vrijeme držeći nož ispod vrata Svjetlani Svjetlanović i njoj naredio da izađe iz auta, nakon čega je s njihovim stvarima i novcem iz trgovine, a radilo se o preko osam tisuća kuna, pobjegao prema Zadru. No, kako smo uspjeli saznati, optuženi Gavran iako je imao namjeru opljačkati prodavačice, to nije uspio jer nije pronašao novac u automobilu.
Istoga dana samo par sati ranije oko 18.30 sati, također u Pakoštanima prevario je i zaposlenicu mjenjačnice “Exclusive tours”. Naime, ušetao se u mjenjačnicu i od djevojke za pultom zatražio da mu razmijeni novčanicu od 500 eura i to da mu 250 eura promijeni u kune, a ostatak vrati u devizama. Kad je djevojka učinila to što joj je rekao, on je uzeo razmijenjeni novac, ali joj je iz ruke munjevitom brzinom uspio istrgnuti i novčanicu od 500 eura te se dao u bijeg.
Zbog ispitivanja svjedokinje s kojom je u vrijeme pljačke optuženi navodno razmjenjivao sms poruke, predsjednik Sudskog vijeća Boris Babić suđenje je zakazao za 1. prosinca.