Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Grad ne želi financirati projektnu dokumentaciju

Autor:

19.11.2008. 23:00
Grad ne želi financirati projektnu dokumentaciju

Foto: Alenka FESTINI



Stajalište Poglavarstva je, kaže gradonačelnik Andreja Bukša, kako izradu projektne dokumentacije treba financirati Komunalno društvo jer se ono brine o gradskom groblju te preko računa društva vrši naplatu prodaje grobnih mjesta i održavanje groblja
Gradsko poglavarstvo Paga odbilo je prijedlog Komunalnog društva Pag o potpisivanju ugovora kojim bi se sufinancirala izrada projektne dokumentacije za proširenje gradskog groblja.
Stajalište Poglavarstva je, kaže gradonačelnik Andreja Bukša, kako izradu projektne dokumentacije treba financirati Komunalno društvo jer se ono brine o gradskom groblju te preko računa društva vrši naplatu prodaje grobnih mjesta i održavanje groblja.
Za izradu projektne dokumentacije za proširenje groblja treba osigurati 83.000 kuna.
U nastavku sjednice Poglavarstvo je razmatralo sporazum o preuzimanju nekretnina koji je Poglavarstvu dostavila Općina Kolan. Poglavarstvo Paga prihvatilo je tek parcijalno rješenje jer se njime rješavaju imovinski odnosi na samo tri nekretnine, odnosno prostora od kojih je jedan u Kolanu, jedan u Mandrama i jedan u Šimunima.
Kako je rekao gradonačelnik Paga Andreja Bukša, Općini Kolan će Poglavarstvo predložiti sporazum kojim će se imovinski problemi između dvije jedinice lokalne samouprave riješiti u cijelosti.
Poglavarstvo je prihvatilo izradu projektne dokumentacije za plohu za prihvat otpada koji sadrži azbest na području odlagališta komunalnog otpada Sv. Kuzma u Pagu. Radi se o
projektu vrijednom 62.500 kuna, a projektnu dokumentaciju je izradila tvrtka H-projekt d.o.o. iz Zagreba.
Poglavarstvo je prihvatilo da se izdvoji 26.000 kuna za sufinanciranje opremanja školskog ugostiteljskog praktikuma, a namijenjen je učenicima Srednje škole Bartula Kašića koji se školuju za zvanja konobara i kuhara.
Razmatrao se dopis stanara zgrade u Zadarskoj ulici broj 2 radi potrebe popravka krova.
– Grad je spreman dijelom sufinancirati popravak krovišta budući da se u istoj zgradi nalazi ured gradske tvrtke Pag II, znači u onom dijelu koji koristimo, kazao je gradonačelnik Bukša.
Poglavarstvo je dalo suglasnost Gradskoj glazbi Pag za korištenje simbola iz grba grada Paga u formiranju amblema Gradske glazbe. Poglavarstvo je prihvatilo pružiti financijsku pomoć u visini od 2.000 kuna Udruzi slijepih i udruzi HVIDR-e Zadarske županije. Gradonačelnik Bukša je istaknuo da je zahtjev koji je upućen Poglavarstvu u kojem roditelji dvije polaznice glazbene škole Mirkovići u Novalji traže financijsku pomoć, odbijen.
– Poglavarstvo takvom zahtjevu ne može udovoljiti jer se radi o proceduri koja zahtijeva javni natječaj i određene kriterije. Naši glavni kriteriji su pomoći djeci čiji roditelji nemaju veća financijska primanja, odnosno onima koji su slabijeg materijalnog stanja. Ne treba zapostaviti činjenicu da Grad Pag pomaže kroz stipendije i sufinanciranje putnih troškova za oko 80 srednjoškolaca i studenata, podsjetio je Bukša.


 U PONEDJELJAK RADOVI NA OBNOVI MOSTA


Gradonačelnik Andreja Bukša na sjednici Gradskog poglavarstva najavio je da će otvorenje radova na obnovi gradskog mosta biti 24. studenoga u ponedjeljak, a nazočni će biti ministar Božidar Kalmeta i ostali dužnosnici.