Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Izložba gradu na dar

Autor: Jelena Miloš

19.11.2008. 23:00
Izložba gradu na dar

Foto: Adam VIDAS



Riječ je o tridesetak prošlogodišnjih učeničkih završnih radova spomenutih odjela, odnosno prve generacije slikarskog i grafičkog odjela, za koje su se učenici, prema riječima ravnateljice Marijane Bakmaz, pripremali gotovo čitavo drugo polugodište
U povodu obilježavanja Dana grada Zadra i blagdana Sv. Krševana, Škola primijenjene umjetnosti i dizajna jučer je u svojim prostorijama izložila učeničke radove slikarskog i grafičkog odjela, a nazočio je i Jozo Dragić, član Gradskog poglavarstva zadužen za školstvo.
Riječ je o tridesetak prošlogodišnjih učeničkih završnih radova spomenutih odjela, odnosno prve generacije slikarskog i grafičkog odjela, za koje su se učenici, prema riječima ravnateljice Marijane Bakmaz, pripremali gotovo čitavo drugo polugodište.
– Učenički radovi slikarskog odjela tematski su podijeljeni na kopije starih majstora i reinterpretacije u tehnici akril na platnu, dok su radovi grafičkog odjela dijelom plakati, a dijelom umjetničke grafike, objašnjavala je ravnateljica Bakmaz dodajući da su plakati rađeni u temperi i/ili akrilu, dok su umjetničke grafike rađene u tehnici bakroreza.
Osim spomenutih radova izloženi su i radovi drugog razreda, odnosno umjetnička grafika u tehnici linorez.
– Prošle godine imali smo prvu generaciju slikarskog i grafičkog odjela i moram napomenuti da smo ponosni na njih i na njihove završne radove, budući da Škola primijenjene umjetnosti i dizajna obrazuje učenike u području likovne umjetnosti i dizajna kroz šest zanimanja, napomenula je ravnateljica Bakmaz.
Jozo Dragić zahvalio se učenicima na lijepom daru u povodu Dana grada Zadra pohvalivši njihovu volju i nadahnuće.
– Zahvaljujem se svim učenicima koje ovim putom pozivam i na ostale izložbe u povodu obilježavanja Dana grada Zadra i napominjem da će Grad uvijek biti uz vas i poticati vas na području kreativnog izražavanja, obećao je Dragić.