Zadarska kardiologija već može postati klinička bolnica

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
poliklinika
Ivan JAMIČIĆ
Radovi na izgradnji 145 milijuna kuna vrijedne zadarske poliklinike su započeli

Radovi na izgradnji 145 milijuna kuna vrijedne zadarske poliklinike koje provodi splitski Alkom u fazi su pojačavanja postojeće armirano-betonske konstrukcije. To je u svom elaboratu o stanju objekta, a koji je bio preduvjet za dobijanje građevinske dozvole naložio IGH.

Dokument koji je napravljen 28. lipnja 2006. nosi naziv: "Izvještaj o rezultatima istraživanja radova na nedovršenoj građevini poliklinike OB Zadar s načelnim prijedlogom sanacije". Prema riječima ravnatelja dr. Zvonimira Vrančića, dokument na 30-tak stranica objašnjava trenutno stanje građevine. Skraćeno, uzorkovanje armature i betona s više kontrolnih točaka pokazalo je da samo na jednom stupu armatura ne odgovara onoj projektiranoj. Na drugu stranu, stanje korozije, unatoč godinama je takvo, da ne oštećuje konstrukciju u smislu da bi bila upitna daljnja gradnja, ali će se izvršiti dorade o pojačanja za predstojeću gradnju.

Dr. Vrančić ponovio je da je IGH-ov elaborat jedini dokument kojeg ima zadarska bolnica a odnosi se na građevinsko stanje poliklinike.

Da su postojala mišljenja nekakvih Austrijanaca ili APZ iz Zagreba, bivši ravnatelj  Miro Morović me trebao obavijestiti prilikom primopredaje ravnateljske dužnosti. Suprotno, sve ispada kao tvrdnje izgovorene zbog obične ljudske zlobe. Dakle, stanje građevine je takvo da je moguća gradnja što su uvažila i tijela državne uprave koje izdaju dozvole.

Vrančić se osvrnuo na Morovićevu tvrdnju da Zadar niti za deset godina neće postati Klinički bolnički centra, jer mu jednostavno fali sveučilišnih kadrova. Vrančić kaže da sadašnja uprava nije nikad rekla da će zadarska bolnica već „sutra" postati klinička bolnica, nego da je riječ o procesu kojem se teži.

U ovom trenutku, zadarska bolnica ima 8 doktora i 25 magistara znanosti. Desetak naših kolega je u postupku stjecanja titule doktora znanosti. Mnogi od njih predavači su na Sestrinskom veleučilištu u Zadru, a mogu ostvariti želju i biti predavači na drugim sveučilištima. Stoga se imamo prava nadati težiti cilju da postanemo klinička bolnica. Trebamo poraditi na stručnoj osposobljenosti naših kadrova i materijalnom opremanju bolnice suvremenim medicinskim uređajima. Tim više je naš cilj realan jer bolnica ne mora odmah postati u cijelini klinička bolnica, nego neki njezini odjeli, kao što već sad može kardiologija, rekao je dr. Vrančić.

Ravnatelj zadarske bolnice demantirao je priče da bi se pojedini odjeli, napose kožni, mogli ukinuti. Broj kreveta kaže dr. Vrančić određen je još prije šest godina i npr. za spomenuti odjel definira osam kreveta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)