Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zaustaviti prvu petorku Dubrave

Autor:

19.11.2009. 23:00
Zaustaviti prvu petorku Dubrave

Foto: Filip BRALA



Dubrava ima opasnu petorku Šakić, Čuljak, Bošnjak, Marić predvođenu trenutačno najboljim igračem lige Vragovićem (24 poena po utakmici) – Mrva


Zadovoljstvo vlada u redovima Borik-Puntamike nakon uvodnog dijela prvenstva u kojem su uspjeli u vrlo teškom rasporedu priskrbiti čak tri pobjede što ih je promoviralo u gornji dom prvenstvene ljestvice. Posljednja pobjeda protiv Kaštel galerije ispala je lakša od očekivanja, a opet je glavni Plantakov igrač na terenu bio kapetan Mate Mrva.
 – Imao sam ozljedu zbog koje sam propustio posljednji mjesec priprema i uspio sam se nakon propuštene prve dvije utakmice odmah nametnuti dobrom igrom. Nema nekog posebnog razloga tomu osim da se dobro osjećam što sam uspio prenijeti i na parket – skromno će Mrva koji smatra da svi u momčadi mogu biti zadovoljni s dosad učinjenim, jer su imali težak raspored.
– U prvih pet kola smo uspjeli sačuvati domaći teren netaknutim, a u Jazinama su gostovale jake momčadi poput Šibenika i Splita. Moramo biti zadovoljni s tri pobjede na kontu nakon teškog rasporeda na početku. Naravno, cilj nam je pokušati sačuvati domaći teren i pritom pronaći recept za neku pobjedu na strani.
Kaštelani su savladani relativno lako, no sljedeći vaš gost Dubrava bit će puno tvrđi orah.
– Kaštelani su došli oslabljeni, a mi smo odigrali strašnu obranu koju ni jače momčadi ne bi slomile. Imali smo previše izgubljenih lopti što moramo ispraviti do nedjelje kad nam dolazi Dubrava. S njima neće biti jednostavno što potvrđuje i prvo mjesto na ljestvici koje trenutačno drže. Godinama se već susrećemo u ovoj ligi i nema nekih velikih nepoznanica među nama.
Dubrava je iznimno napadački orijentirana momčad koju popunjavaju nekolicina vrlo kvalitetnih pojedinaca. Kako im stati na kraj?
 – Imaju opasnu petorku Šakić, Čuljak, Bošnjak, Marić predvođenu trenutačno najboljim igračem lige Vragovićem (24 poena po utakmici) te su momčad koja zabija dosta poena što znači da će opet biti presudno kako ćemo odigrati obranu. Zasad smo samo jednom zatajili po tom pitanju, u Zaboku, što ne vjerujem da će biti slučaj u nedjelju. Hendikep im je što nemaju dugu klupu i igra im ovisi o prvoj petorci. Tu treba tražiti priliku. Kad igramo u Jazinama teško nam je parirati i toga su u Dubravi svjesni. Zato očekujem četvrtu pobjedu s kojom ćemo lakše izdržati teška gostovanja kod Darde i Svjetlosti.


 PROSJEČNO 14,7 KOŠEVA




Mrvino prisustvo na parketu donese uvijek prevagu na stranu “zelenih” što i dokazuje kapetanov fenomenalan učinak u tri utakmice koje je odigrao od starta sezone. Prosječno gledano je Mrva najefikasniji Puntamičanin s 14.7 koševa po utakmici uz 61% za dvicu i 38% za tricu, čemu uredno pridoda i 4.3 skoka što ga svrstava uz Ivanova i Petanija u glavnu vedetu ovosezonske Borik-Puntamike.