Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Milanović obišao ribarnicu pa krenuo brati masline

19.11.2010. 23:00
Milanović obišao ribarnicu pa krenuo brati masline


Neformalni vođa oporbe i predsjednik SDP-a Zoran Milanović nakon sinoćnje sjednice SDP-a u Sv. Filipu i Jakovu danas je nastavio svoj boravak u Zadarskoj županiji. Nakon jutrošnjeg boravka u Zadru, ispijanja kave na Narodnom trgu i šetnje ribarnicom, Milanović je otišao na Dugi otok, gdje će pomoći tamošnjim mještanima u berbi maslina.
Milanović je rekao da se u demokratskim društvima u rekonstrukciju Vlade ne ide u zadnjoj godini mandata.
“U rekonstrukciju Vlade se ne ide u zadnjoj godini mandata. To se u demokratskim društvima ne radi, a tehnički je moguće, pa iz toga izvucimo zaključak. To nije normalna procedura – godinu dana ili nešto manje do izbora ne ide se u rekonstrukciju Vlade. Može se eventualno iz više sile promijeniti jednog ili dva ministra, a gospođa Kosor očito ima svoje motive”, odgovorio je Milanović na pitanje novinara kako komentira medijske napise da premijerka do kraja godine navodno planira rekonstrukciju Vlade i “smjenu nekoliko ministara uz čije se ime vežu korupcijske afere”.
Vezano uz Vladin prijedlog Zakona o fiskalnoj odgovornosti, Milanović je rekao kako je ovako brza procedura za takav jedan zakon u najmanju ruku “neodgovoran potez Vlade”.
“To je još jedan primjer kako se stvari ne smiju raditi. Normalno je da se takav zakon predloži na početku mandata, ne na kraju, a naročito, ako ga je opozicija samo godinu dana prije predlagala”, rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović danas novinarima u Zadru.