Obilna kiša podigla asfalt stvorivši rupu od dvadeset metara

Slika korisnika admin
Josip PORTADA
Radnici gradske tvrtke Pag 2 popravili su oštećenje na cesti

U petak ujutro Pag je zahvatilo jako grmljavinsko nevrijeme s obilnom kišom nakon kojeg je na raskrižju Ulice Ante Starčevića i Puta Velog briga na sjevernom dijelu grada Paga nastala rupa od oko dvadeset metara četvornih, no nitko ne zna što je moglo podići tako veliku površinu asfalta i napraviti rupu. Mještani su ujutro vidjeli podignuti asfalt u duljini od deset i širini od dva metra, a pod asfaltom je bila rupa. Predsjednica MO Pag Jelena Grubišić je odmah po dojavi građana razgledala štetu, a radnici gradske tvrtke "Pag 2" su popravili oštećenje na cesti.

- Najvažnije je bilo pokriti rupu kako bi stanovnici tog dijela grada mogli prolaziti vozilima i to je vrlo brzo napravljeno. Nije poznato zbog čega se podigao asfalt na tako velikoj površini i znamo samo to da je šteta nastala zbog nevremena koje je bilo jutros, rekla je Jelena Grubišić.

Neki smatraju kako je asfalt podigla velika količina oborinskih voda, dok drugi smatraju kako je takva rupa mogla nastati samo uslijed udara groma. Radnici tvrtke "Pag 2" su uklonili uništeni asfalt, zakopali rupu, postavili drenažu i tako omogućili prolaz vozila, a nakon toga će se oštećeni dio ceste asfaltirati. No, ni radnicima nije jasno što je moglo napraviti tako veliku rupu i podići asfalt.

- Dobro smo sve pogledali, ali nismo mogli utvrditi od čega je nastala rupa i šteta na cesti, ali kako je Put Velog briga dosta kosa cesta pretpostavljamo da je šteta mogla nastati zbog oborinskih voda, rekli su radnici "Paga 2".

Međutim, bilo je i znatno obilnijih kiša od one koja je padala u petak ujutro, a ipak se nikada na tom području nije podigao asfalt niti je ikada nastala rupa na cesti. Zbog toga mnogi vjeruju kako je rupa nastala zbog udara groma, a ako je tako onda je prava sreća što grom nije udario u neku od obližnjih kuća.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno