Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Opet kasne plaće u Kemoplastu

19.11.2010. 23:00
Opet kasne plaće u Kemoplastu


Za ponedjeljak je najavljen skup radnika Kemoplasta u Domu sindikata na koji bi trebali doći i vlasnici. Na skupu će razgovarati s vlasnikom o blokadi računa, neisplaćenim plaćama i o proizvodnji
Radnici Kemoplasta i dalje čekaju na isplatu plaća za kolovoz, rujan i listopad te za otpremnine. No zbog blokade računa tvrtke ove se isplate ne mogu napraviti.
– Branko Kokić, sindikalni povjerenik Kemoplasta, Marjan Piskar, vlasnik tvrtke i ja održali smo sastanak na kojem smo razgovarali o trenutačnom problemu u tvrtki. Vlasnik je naglasio da ulažu maksimalne napore da što prije riješe ovaj problem i traže načina kako izaći iz ove krize. Osim toga pokazao je i volju da se sačuvaju tvrtka i radna mjesta, rekao je Vedran Uranija, pravni zastupnik SSSH, istaknuvši da proizvodnja i dalje ide unatoč neisplati plaća. Dodao je da za blokadu računa razloge treba tražiti i izvan Kemoplasta – u općoj nelikvidnosti.
Uranija je najavio skup radnika Kemoplasta koji bi se trebao održati u ponedjeljak u Domu sindikata i na kojem očekuju dolazak vlasnika tvrtke. Na skupu će razgovarati s vlasnikom o blokadi računa, neisplaćenim plaćama i o proizvodnji, kao i o cjelokupnoj situaciji u tvrtki te o daljnjim potezima. Uranija je naglasio da radnici žele da se proizvodnja nastavi.
– Vjerujemo da vlasnici imaju ozbiljnih namjera s Kemoplastom, što su dokazali isplatom tri plaće i dijela otpremnine, nakon one prve krize. Osim toga, više su puta istaknuli da žele da Kemoplast nastavi s proizvodnjom. Na skupu radnika ćemo zatražiti što hitniju isplatu plaća i da se proizvodnja nastavi, zaključio je Uranija.