Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Posječena “bolesna” pinija

19.11.2010. 23:00
Posječena “bolesna” pinija


Naši djelatnici tako tijekom cijele godine kontroliraju stanje stabala na javnim površinama kako bi na vrijeme uklonili ona “bolesna” koji predstavljaju opasnost jer mogu pasti. Ovo je zapravo prevencija mogućih nesreća za poješake i vozila, pojasnio je Hrvoje Grdović
Na križanju ulica Josipa Jurja Strossmayera i Josipa bana Jelačića jučer ujutro sječa stabla preusmjerila je promet. Ova je situacija na ovom veoma frekventnom raskrižju stvorila prometnu gužvu i to ponajviše zbog vremena u kojem su se radovi odvijali, a u kojem je promet najgušći. No vozači su i ovaj put pokazali strpljenje, zahvaljujući čemu je ova akcija uspješno završena. Kako doznajemo u razgovoru s Hrvojem Grdovićem, direktorom Nasada, riječ je o redovitom održavanju stabala i to prvenstveno iz sigurnosnih razloga.
– Kao što održavamo zelene površine, jednako tako održavamo i stabla. Naši djelatnici tako tijekom cijele godine kontroliraju stanje stabala na javnim površinama kako bi na vrijeme uklonili ona ‘bolesna’ koja predstavljaju opasnost jer mogu pasti. Ovo je zapravo prevencija mogućih nesreća za pješake i vozila, pojasnio je Grdović, istaknuvši da su jednako tako djelatnici Nasada utvrdili da je ovo stablo predstavljalo upravo takvu opasnost, a riječ je o piniji koja je posječena i na čije je mjesto posađena nova.
Osim ove pinije, Grdović je istaknuo da je također iz sigurnosnih razloga u Ulici oko Vrulja posječeno jedno stablo acera.
– Zbog rušenja pinije bili smo primorani na tom raskrižju neko vrijeme preusmjeriti promet i to u suradnji s Prometnom policijom. Tim su putem normalno prometovali jedino autobusi gradskog prijevoza, zbog čijih smo nailazaka zaustavljali radove. Iako smo očekivali da će ostali vozači zbog ovog negodovati, sve je prošlo bez problema i zato im i ovim putem želim zahvaliti na strpljenju i razumijevanju, poručio je Grdović.