Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

S vjenčanja po nagradu!

19.11.2010. 23:00
S vjenčanja po nagradu!


Do idućeg festivala Rockatansky će iza sebe napokon imati i prvi album koji se priprema već pet godina i koji bi trebao izaći početkom iduće godine. Na njemu će se naći, uz nove, i pjesme koje su se već afirmirale poput “Bure i oluje”, “Poletite galebovi bili”, “Ti, samo ti” te, dakako, i najnoviji singl grupe “Otkako te volim” za koji će momci uskoro snimiti i videospot
Zadarska grupa Rockatansky prošlog je tjedna na “Festivalu zabavne glazbe Zadar 2010.” osvojila drugu nagradu stručnog žirija za pjesmu “Otkako te volim”. Pristigla u pravi čas. S obzirom da im početkom iduće godine izlazi prvi album, osvojena nagrada pokazala se, na neki način, kao kruna njihove dosadašnje karijere. Momci ističu da ih je odluka žirija ugodno iznenadila, jer iako su se potiho nadali jednoj od nagrada i bili uvjereni u kvalitetu pjesme, nisu si dopustili previše pobjedničkih emocija prije službenog proglašenja najboljih.
– Naravno da smo se nadali jednoj od nagrada, no želje su jedno, a realnost drugo. Odluka žirija nas je stoga sve skupa jako ugodno iznenadila. Što reći nego zahvaliti se svima koji su za nas glasali, svima onima koji su prepoznali naš rad i omogućili nam da s prvog novog zadarskog glazbenog festivala odemo bogatiji za vrijedno priznanje, ističe pjevač grupe Dario Terzin.
Gitarist živi pjesmu
Prošla će subota, svakako, biti upečatljivo upisana u dnevnik grupe, ne samo zbog osvojene nagrade, već i zbog vjenčanja posljednjeg neoženjenog člana Rockatanskog, gitarista Franje Judnića, koji je upravo protekli vikend izrekao svoje sudbonosno “da”.
– Bili smo tako sretni što je naš Frane uplovio u bračnu luku. Na binu smo izišli direktno sa svadbe, nošeni takvom količinom pozitivne energije koja jednostavno nije mogla biti neprimijećena, uvjeren je Dario.
“Friških” dojmova s proslave, Dario je pun emocija publici s takvom lakoćom prenio riječi pjesme od kojih su neke poput stiha “nosit će nas ljubav ta kroz naš život cili…”, zapravo “progovarale” o Frani i njegovoj životnoj prekretnici.
Riječi za pjesmu “Otkako te volim” napisala je Jasminka Svirčić koja je za grupu napisala i tekst njihova velikog hita “Poletite galebovi bili”, dok je glazbu komponirao Dario uz pomoć klavijaturista Marka Barančića. Aranžman je napravio Ante Gašpardi, a pjesmu su momci iz grupe: Dario, Marko, Frane te Ivan Gulan i Ivan Ousenek kompletno sami odsvirali u Markovu glazbenom studiju “Noina arka”.
– Pjesma ‘Otkako te volim’ je kompletan zadarski ‘proizvod’, sami smo je u potpunosti odsvirali što i nije praksa većine bendova na što smo jako ponosni, dodaje Dario.
Osvrće se Dario i na festival u cijelosti, ističući da mu je žao da u dvorani nije bilo više publike, no nada se da će biti bolje iduće godine.
– Najvažnije je da smo vratili naš zadarski glazbeni festival u grad, da smo svi skupa pokazali da Zadar može iznjedriti jednu kvalitetnu glazbenu manifestaciju. Vjerujem da će iduće godine biti još i bolje.
A do idućeg festivala Rockatansky će iza sebe napokon imati i prvi album, koji se priprema već pet godina.
Najavni singl “Ko u filmu”
– Nismo htjeli izbaciti album prije negoli smo bili zadovoljni svim pjesmama. U međuvremenu je većina od nas bila ‘okupirana’ i privatnim obavezama, u grupu su pristigle i tri djevojčice: Laura, Eva i Anđela, pa se realizacija cijelog projekta odužila. No, nije nam žao, sada imamo dobar materijal, pjesme među kojima su se neke već afirmirale poput ‘Bure i oluje’, ‘Poletite galebovi bili’ ili, pak, ‘Ti, samo ti’, naglašava Dario.
Najavni singl za album bit će pjesma ‘Ko u filmu’, dok će se videospot snimati za nagrađenu pjesmu ‘Otkako te volim’.
– U grupi smo se od samih početaka rada vodili devizom ‘nije bitno odmah doći do cilja, već uživati na tom putu’. Nismo stoga karijeru gradili okupiranjem medija i kratkotrajnim skandalima, već smo se odlučili za teži i duži, no uvjeren sam bolji put. Da nismo pogriješili dokaz je naš raspored nastupa koji je popunjen godinu dana unaprijed, a i ova netom osvojena nagrada. Nikada u grupi nismo požalili što smo se odlučili za glazbu, mi smo profesionalni glazbenici, ovo je naš posao, ne samo zabava, i na tom putu mislimo ustrajati, zaključuje u svoje i ime svojih kolega Dario.