Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Samo da ne bude – izlet

19.11.2010. 23:00
Samo da ne bude – izlet


Senjani, predvođeni Laskačem i Vukelićem, prvi su put posustali tek u prošlom kolu u Osijeku
Senj je nedvojbeno favorit. On je ove sezone prvoplasirana momčad o čijoj snazi govore dosadašnji rezultati. No u ovu utakmicu sigurno nećemo ući s unaprijed razvijenom bijelom zastavicom. Kakvi bi mi to sportaši bili kada bi se unaprijed olako predavali? Utakmica traje 60 minuta i nikad se ne zna. Ako nam se ukaže prilika, a domaći sastav bude imao loš dan, svakako ćemo je pokušati iskoristiti – u najavi utakmice 10. kola izjavio je Miroslav Čačić, trener rukometaša Zadra koji večeras (subota) u 20 sati gostuju u gradu pod Nehajem. “Plavi” će se tako ogledati s liderom Prve HRL, sastavom na čijem je kontu sedam pobjeda, uz jedan poraz i jedan neodlučen ishod. Senjani, predvođeni Laskačem i Vukelićem, prvi su put posustali tek u prošlom kolu u Osijeku.
S druge strane, Zadrani su trenutačno pretposljednji i, po onoj otrcanoj, svaki bi im bod u takvoj situaciji zlata vrijedio. No kako je pozitivan ishod u ovakvoj konstelaciji snaga teško očekivati, Čačić ima i rezervni plan:
– Zbog privatnih i poslovnih obveza u susret 10. kola ulazimo bez Mijolovića i Samaržije. To je za nas dodatna, otežavajuća okolnost. Međutim, kako ovaj put nismo opterećeni imperativom, utakmicu možemo iskoristiti i za stjecanje uvida u mogućnosti naših mlađih igrača. Planiram im dati priliku da vidim koliko objektivno mogu. Također, pokušat ćemo ispraviti i neke nedostatke u ofenzivnom i defanzivnom dijelu, te se na taj način što bolje pripremiti za važne susrete koji nas očekuju. Nakon Senja, pred nama su još tri utakmice u kojima imamo sasvim izgledne šanse uzeti bodove. Svih šest bilo bi idealno, a četiri minimum – zaključio je Čačić referirajući se na dvoboje 11., 12. i 13. kola u kojima se Zadar sastaje s Umagom, Prelogom i Županjom – suparnicima “više po mjeri” i sastavima koji rukometašima iz Mocira daju nadu u toliko željeni bijeg s dna.
Raspored 10. kola: Senj Wallenborn – Zadar (subota, 20.00), Đakovo – Mladi rudar, Hrvatski dragovoljac – Brod, Crikvenica – Ivančica Ivanec, Umag – Osijek, Prelog – Spačva Vinkovci, igrano ranije: Županja – Kaštela Adriachem 22:21.


MEĐUŽUPANIJSKA RUKOMETNA LIGA (1998.)


Rezultati 3. kola: Biograd – Zadar 13:14, Šibenik – Benkovac 17:8, Arbanasi – Olimpija 28:12.
Arbanasi 6, Zadar, Šibenik 4, Benkovac 3, Gospić 1, Biograd, Olimpija 0
U 4. kolu (Murter, 20. studenog) igraju: Benkovac – Olimpija, Zadar – Šibenik, Gospić – Biograd, Arbanasi slobodni.




PRVA HKRL


Rezultati 3. kruga: Zadar – Rudar 25:25, Croatia osiguranje – Zadar 35:23.
Kozala, Međimurje 14, Medveščak NLD, ZG Dubrava, EMC Split 12, Moslavina 11, C. osiguranje, Ivančica, Dubrava 10, Kaštela Ad., Zamet, Osijek, Bjelovar, Rudar 8, H. dragovoljac 6, Crikvenica 5, Zadar, Viro Virovitica 3, Varteks DC, Gorica, NEXE 2, Krilnik, Trilj PV, Pećine 0
Raspored 4. kruga (Mocire, 21. studenoga): Zadar – Bjelovar (10 sati), Viro Virovitica – Zadar (13.45).