Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Smijenjen Danijel Segarić

19.11.2010. 23:00
Smijenjen Danijel Segarić


Nisam bio na tom sastanku, pa ne mogu komentirati odluke koje su tamo donesene dok o njima ne dobijem službenu informaciju, kazao je Segarić
Županijski odbor HSS-a dvotrećinskom je većinom na sinoćnjoj sjednici raspustio zadarsku organizaciju HSS-a, saznajemo iz izvora u županijskom vrhu stranke. Za povjerenika je imenovan tajnik ŽO HSS-a Zdravko Šarić.
– Razlozi raspuštanja gradske organizacije leže u katastrofalnim rezultatima na izborima za mjesne odbore. Naime, od ukupno 37 mjesnih odbora u Zadru, HSS je na izbore izašao samostalno u svega tri mjesna odbora, te još u šest u koaliciji s HDZ-om. Sa samostalnih lista dobili smo dva mjesta u MO Novi Bokanjac, te još jedno ili dva mjesta s lista u koaliciji s HDZ-om. S obzirom da imamo oformljene ogranke u svim mjesnim odborima izuzev otoka, ovakav poražavajući rezultat može se objasniti samo neradom. Razlog raspuštanja organizacije su i nedavna događanja unutar ogranaka Bili brig i Ričine. Prije mjesec dana veći broj članova uključio se u rad stranke upravo u tim ograncima, pa ogranak Bili brig danas broji 77 članova i predstavlja najveću i najjaču organizaciju HSS-a u Zadru. Novi članovi zatražili su od predsjednika Segarića održavanje izvanredne skupštine u ogranku Bili brig, ali im je to onemogućeno. Predsjednik Segarić je, umjesto sazivanja skupštine, od glavnog tajnika HSS-a Nenada Matića zatražio hitno brisanje svih novih članova. U konačnici, HSS na Bilom brigu nije uopće izišao na izbore za Vijeće Mjesnog odbora. Sa 77 članova mogli smo osvojiti dva mjesta u tom mjesnom odboru, ali ovako HSS-a nema nigdje, rekao je izvor iz Županijskog odbora HSS-a koji je želio ostati anoniman.
Kako saznajemo, sjednica Županijskog odbora prekinuta je nakon odluke o raspuštanju zadarske organizacije, a nakon što je sjednicu napustio Elvis Dražić.
Sad već bivši predsjednik zadarskog HSS-a Danijel Segarić nije bio nazočan sjednici Županijskog odbora, kojeg je član, iz razloga što je na putu izvan Zadra.
– Nisam bio na tom sastanku, pa ne mogu komentirati odluke koje su tamo donesene dok o njima ne dobijem službenu informaciju, kazao je Segarić dodajući međutim kako nije tražio da članovi stranke s Bilog briga budu brisani, već da se upišu u skladu sa Statutom.
– Trebali su se učlaniti u matični ogranak, a to nisu učinili, ustvrdio je Segarić.