Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Zadarskoj mladosti teško protiv Mladosti

19.11.2010. 23:00
Zadarskoj mladosti teško protiv Mladosti


Drugoplasirani Zadrani gosti su trećeplasirane kaštelanske Mladosti u utakmici u kojoj ekipu s Višnjika samo pobjeda ostavlja u utrci za Superligu
U susretu sedmoga kola Prve lige Zadrani u nedjelju u 15,45 igraju u gostima protiv Mladosti koja je u prošlom kolu iznenadila vodeći Vukovar nanijevši mu prvi poraz. Vukovar je ostao prvi s 13 bodova, Zadar je drugi s 10 bodova iz 5 kola, a Mladost ima 9 bodova iz istoga broja kola na trećemu mjestu. Ivan Hrabrov, Zadrov centralni igrač, priželjkuje revanš.
– Svi smo na okupu, nema ozlijeđenih, u formi smo i idemo tamo odigrati najbolje što možemo. Oni spadaju u najbolje ekipe ove lige, očito su u dobroj formi. Mi smo također u formi, zadnji rezultati su dobri, pogotovo u Splitu, jer Brod baš i nije bio ravnopravna ekipa. Tamo ne idemo izgubiti, nadamo se da će to biti utakmica dva ravnopravna protivnika, pa tko dobije. Oni su slična ekipa kao prošle godine, a prošle godine su nas dva puta uspjeli dobiti. Mi bismo im to ove godine trebali nekako vratiti. A lagano neće biti sigurno – zaključuje Ivan Hrabrov.
Goran danas dočekuje Gornju Vežicu, prošlogodišnjega superligaša. Vežica je za sada u četiri odigrana susreta četvrta s prikupljenih osam bodova, a Goran u svojoj košarici nakon također četiri odigrana susreta nema ni boda. Za bibinjski klub ova situacija svakako je nesvakodnevna, nešto što im se nije dogodilo dobrih deset godina. Klubu koji je samo prije tri godine imao prvoligaške ambicije te je u prošloj sezoni kao znak kako od njih ne odustaje angažirao odbojkaškoga stručnjaka Ivicu Jelića na mjestu prvoga trenera kao da je iz neprohodne šume izletio vuk otevši mu iz košarice sve. Kako će Goran nastaviti i hoće li ostati samo na praznoj košarici ili će završiti progutan, vidjet ćemo. Crvenkapici je u podrazumijevanoj priči pomogao lovac, no pitanje je tko će i hoće li tko u svezi s Goranom imati lovčevu ulogu, iako postoje naznake kako bi se danas u 17 sati ipak nešto moglo promijeniti što se bodovne situacije tiče. Bibinjski kapetan Antonio Kinda zadovoljan je igrom u prethodnom kolu, kada je Goran izgubio 3:0 ali je u sva tri seta pružio dobar otpor.
– Pozitivno je to što će možda igrati Šime Sikirić, koji je nakon operacije bio dugo odsutan. On bi nas stvarno pojačao, njegova visina će nam pomoći na srednjaku. Budemo li se malo potrudili, moglo bi biti dobro. I u Rovinju smo mogli daleko bolje proći, mogli smo ih dobiti samo da imamo ono nešto kada treba. U ključnim situacijama ne možemo zadržati dva-tri poena zaredom, kad krenemo u niz, a isto tako kada gubimo ne zaustavljamo brzo taj protivnički niz. U Rovinju je Vice Fuzul igrao dijagonalu tako da je bilo i blokova i prolaza, davali smo se na terenu ali nam je nedostajalo to što nemamo libera. Ako Šime bude na srednjaku, onda će Tomislav Šimunić ići na libera i to bi riješilo puno toga – kaže bibinjski kapetan koji je pun pohvala za angažman cijele momčadi u Rovinju.
 


Zadranke konačno kompletne


U prošlom kolu u Poreču poražene su bile i Zadranke, koje ovaj tjedan imaju dvije utakmice, prvu kao i Goran danas u 17 sati s drugom ekipom Mladosti, a drugu sa Šibenikom. O novostima i prognozama razgovarali smo s Amy Lovrić, iskusnom zadarskom libericom.
– U srijedu bismo trebali igrati u Šibeniku, ali još nismo dogovorili kada, vjerojatno za vrijeme njihovoga treninga. U subotu igramo s Mladosti – doma smo, za promjenu cijela ekipa na okupu je cijeli tjedan, i Nina Hrabrov. Dat ćemo sve od sebe, pa što bude. Mladostašice su dobre, visoke cure, mlade i perspektivne, ali opet, mi smo one stare. Dobro treniramo i trudimo se i želimo dobiti. Valjda ćemo dobiti jer smo ih inače dobivali pa ne bi trebalo biti nekih problema, mlade su one. Što se tiče navijača i obožavatelja, lijepo bi bilo da osim naših roditelja i uže rodbine netko i dođe, ali ne možemo nikoga natjerati – zaključuje Amy s pozivom gledateljima na susret s Mladosti. Zadar je peti, a Mladost sedma, ali imaju istih 11 bodova te nas vjerojatno čeka jedan zanimljiv susret.




 


Sikirić u Ligi prvaka startao pobjedom


Generali Unterhaching, viceprvak Njemačke za koji nastupa i bibinjski odbojkaški as Roko Sikirić, igrao je prvi susret Lige prvaka. Pred 1.200 svojih navijača Nijemci su slavili 3:0 (25:18, 25:18, 25:14) protiv prvaka Bugarske sofijskoga CSKA.
U grupi A nastupaju još i Zenit iz Kazana te Cannes. Momčad koja u svome sastavu uz našega iskusnog internacionalca ima i Brazilca Leondarda Ribeira Nascimenta dos Santosa, Slovaka Tomasa Kmeta, Francuza Renauda Douéa te Nizozemca Huiba den Boera uz Zenit, favorit je u skupini, a ove će dvije momčadi snagu odmjeriti sljedeću srijedu u Kazanu. U domaćemu prvenstvu Sikirićeva momčad nakon pet je odigranih kola treća s četiri pobjede i omjerom 14:3 u setovima.