Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Četiri nove grupe iz regije potvrdile nastup na Metalfestu

19.11.2011. 23:00
Četiri nove grupe iz regije potvrdile nastup na Metalfestu


Četiri nove grupe iz regije potvrdile su svoj nastup na Metalfestu Croatia 2012. koji se održava od 2. do 5. lipnja na Puntamici. Riječ je o Mephistophelianu iz Slovenije, Toxicdeath iz Bosne i Hercegovine, Gorthaur’s Wrath iz Hrvatske i Decontrolled iz Srbije.
Mephistophelian iz Novog Mesta svojim će gromoglasnim death metalom pokazati svu brutalnu stranu slovenske metal scene. Iako su relativno novi bend, od same najave festivala jako su traženi. Njihovom potvrdom Slovenija je, uz Doomed i Brezno, pojačana za još jedno ime, a do početka festivala očekuju se potvrde još nekih značajnih imena slovenske metal scene.
Tu je i kultni bend Toxicdeath. Toxideath su pravi dokaz tvrdnji da je tuzlanska metal scena jedna od najplodonosnijih na području cijele ex-Yu. Njihov nastup koji fanovi u Zadru čekaju dugih sedam godina, ovoga puta će biti dovoljno dug da pokažu zbog čega su itekako kultni!
Gorthaur’s Wrath – black/death metal band iz Rijeke s bogatim međunarodnim iskustvom, jedan od sigurnih kandidata za nositelja cijele hrvatske metal scene budućnosti, svojom britkošću i brutalnošću nikog neće ostaviti ravnodušnim. Već četrnaest godina s nama dijele najmračnije tajne, pa će tako i u Zadru s fanovima podijeliti note toliko teške i masne da će vam nakon nastupa trebati par sati dobrog kupanja u moru.
Decontrolled je tek jedan od bendova iz Srbije koji će zajedno sa ostalima iz regije pokazati koliko je zapravo plodonosna metal scena s ovih prostora.
Cijena ulaznica (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html) do 29.02.2012. je 359 kuna/49 eura (plus pretprodajna naknada), a dostupne su i u sustavu Eventim na području Hrvatske i Slovenije, bilo putem Interneta (www.eventim.hr, www.eventim.si) bilo na prodajnim mjestima čije su lokacije navedene na spomenutim web adresama. U prodaji je još nešto Fan packova, koji se po cijeni od 349 kuna/52 eura (plus pretprodajna naknada) mogu kupiti u online trgovini (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html).