Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Siniša Kulišić, dobitnik Grba: Jedino kroz rad možemo uspjeti!

19.11.2011. 23:00
Siniša Kulišić, dobitnik Grba: Jedino kroz rad možemo uspjeti!


Nisam očekivao ovo priznanje, mislim da ima dosta drugih poduzetnika kojima bi isto tako bilo zadovoljstvo da su dobili tu nagradu, skromno kaže Kulišić


Grad je prepoznao potrebu postojanja malog obiteljskog poduzeća i potrebu okretanja radu, jer jedino kroz rad možemo uspjeti i mlade ljude potaknuti da nastave što smo mi započeli, kaže Siniša Kulišić, vlasnik obiteljskog gospodarstva kojemu će Odlukom gradonačelnika Zvonimira Vrančića u četvrtak biti dodijeljen Grb Grada Zadra. Ovo javno priznanje dodjeljuje se za dodjelu građanima ili građankama i drugim osobama, udrugama, trgovačkim društvima, ustanovama i drugim pravnim osobama za postignute uzorne uspjehe u radu, kao i za djela humanosti, plemenitosti i požrtvovnosti.
– Normalno da sam zadovoljan što sam izabran. Međutim, nisam očekivao ovo priznanje, mislim da ima dosta drugih poduzetnika kojima bi isto tako bilo zadovoljstvo da su dobili tu nagradu, skromno kaže Kulišić.
Na njegovom obiteljskom gospodarstvu već 13 godina uzgajaju ribu, zapošljava pet radnika i uspješno se bori s krizom.
– Uzgojem ribe bavimo se već 13 godina. To je jedno malo obiteljsko gospodarstvo na otoku Ižu. Imamo 5 radnika i to su sve ljudi koji imaju familije, žive i rade na otoku Ižu. Živimo, radimo i opstajemo na ovom našem hrvatskom tržištu, kaže Kulišić.
Uzgajaju brancine i orade, a sve što proizvedu plasiraju na hrvatskom tržištu.
– Brancine i orade uzgajamo u kavezima kod Iža i već je poznato kako se uzgajaju ribe. Jedini problem je pronaći plasman za ribu, jer dosta je uzgajališta i dosta je ribe te ju je teško prodati. Prije 13 godina bilo je najlakše prodati ribu, a danas je najlakše uzgojiti, dok je teško plasirati. Marketing i taj dio posla teži je nego sam uzgoj i potrebno je spojiti jedno i drugo da bi danas bili uspješni, kazao je Kulišić dodajući kako njegova riba završava na tržištu od Istre i Pule do Šibenika.
Ovo priznanje, smatra Kulišić, trebalo bi poslužiti kao poticaj mladima da svoju budućnost potraže u malim obiteljskim poduzećima, a prilika ima za one koji žele raditi.