Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Samo da Splitska i Put Nina ne postanu ceste smrti

Autor: Irena Jurjević

19.11.2012. 23:00
Samo da Splitska i Put Nina ne postanu ceste smrti

Foto: Zvonko KUCELIN



Neki dan je vozilo zakačilo retrovizorom ženu koja je prolazila tom ulicom s djetetom koje je pratila u školu. Srećom, zadobila je samo lakše ozljede, prepričava Bulić probleme koji nastaju zbog nepostojanja nogostupa


Kako stvari stoje, na Putu Nina „ležećih policajaca” više neće biti, usprkos upozorenjima obližnjih stanara o sve učestalijim prometnim nezgodama. Također, i kritična Splitska ulica iznad dvorane Krešimira Ćosića nije obuhvaćena za „remont” u ovoj godini, zbog čega se pješaci koji prolaze tima dvjema prometnicama upozoravaju na izrazit oprez. Hoće li Splitska ulica biti stavljena u planove Grada Zadra za sljedeću godinu, glasnogovornica Ivana Dadić nije znala reći, no s problemom oko te prometnice su upoznati, jer je uprava problem prolaza pješaka tom ulicom već pokušavala riješiti, ipak bez uspjeha.
– Splitskom ulicom svakodnevno prometuju tisuće vozila i zbog njezine prometnosti nezgode se događaju svako malo, kaže stanar Mirko Bulić. Isto tako, trećina ulice je neriješena po pitanju rasvjete i kanalizacijskih odvoda. Neizdrživost života u toj ulici očitava se, dodaje, svakog dana i nešto bi „konačno trebalo napraviti”.
– Neki dan je vozilo zakačilo retrovizorom ženu koja je prolazila tom ulicom s djetetom koje je pratila u školu. Srećom, zadobila je samo lakše tjelesne ozljede, prepričava Bulić probleme koji nastaju zbog nepostojanja nogostupa na toj cesti. Isti problemi muče i stanare Puta Nina. Nedostatak nogostupa zbog nemogućnosti dogovora gradske uprave i vlasnika parcela nije riješen ni u nedavnoj rekonstrukciji. Problem se nastojao umanjiti postavljanjem signalizacije i ležećih policajaca čija prisutnost je određeno vrijeme i bila uspješna u smanjivanju brzine vozila koja su tuda i prometovala. Ipak, oni su uklonjeni prošle zime kada ih je u sklopu čišćenja snježnih nanosa pomela ralica. Kako doznajemo, Grad Zadar koji je nadležan za njihovo ponovno postavljanje ne planira ih vratiti natrag, a tu procjenu, kazala je Dadić, dao je njihov Upravni odjel za komunalne djelatnosti.