Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Cibona nam je uvijek motiv više

19.11.2013. 23:00
Cibona nam je uvijek motiv više


U dvorani Krešimira Ćosića počele su pripreme za prvi ovosezonski veliki derbi s Cibonom, koji je na rasporedu u subotu u 17 sati u domu Dražena Petrovića.
– Dobro nam je došlo malo odmora, pogotovo psihološki, jer su nam posljednje dvije utakmice uzele poprilično energije. Srećom, prošle subote nam se nije ponovio scenarij od prije dva tjedna, nego smo ipak u završnici izborili važnu pobjedu. Tako smo u pozitivnoj atmosferi krenuli u novi radni tjedan – kaže Marko Ramljak.
Pred momčadi je još mnogo posla.
– Imamo još dosta prostora za napredak, jer nemojte zaboraviti koliko smo kasnili s pripremama i da nismo imali praktički nijednu jaču utakmicu. To nam je veliki hendikep u odnosu na ostale momčadi i s tim se moramo nositi i pokušati to nadoknaditi koliko god je moguće kroz sezonu – ističe krilni igrač Zadra.
– Možemo reći da smo jedan domaći kiks nadoknadili pobjedom u Novom Mestu, a bilo bi idealno kada bismo drugi “riješili” u subotu u Zagrebu. Pogotovo zato što nas tjedan dana kasnije čeka jako važna utakmica sa Širokim. Neće biti lako, ali mislim da možemo ravnopravno igrati s Cibonom, koja do sada nije pokazala ništa posebno.
Ali zato je poseban naboj, koji u Zadranima izaziva najveći rival.
– Za nas u KK Zadru je Cibona uvijek motiv više i nesvjesno dajemo više nego na drugim utakmicama. Uđemo jače, borbenije i zato s njima često igramo egal završnice. Mislim da možemo i ovaj put. Imamo kvalitetu i ako ne budemo imali preveliku crnu rupu, možemo se nadati bodovima.
Opširnije u tiskanom izdanju…