Donesena odluka o smanjenju komunalne naknade

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Tadija Šišić, bivši načelnik Gračaca i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a, na sjednici početkom tjedna izabran je većinom glasova za predsjednika Općinskog vijeća.

Nataša Turbić, načelnica Gračaca kazala je kako je Šišić, inače njezin stranački kolega, za predsjednika Vijeća izabran s devet glasova za, četiri suzdržana, te jednim glasom protiv.

Podsjetimo, u rujnu je Katarina Pleše iz redova SDP-a, tadašnja predsjednica Općinskog vijeća Gračac dala neopozivu ostavku na to mjesto. Razlog kojeg je tada navela, kako je kazala, je kako aktualna načelnica ne radi u interesu Općine.

Pojasnila je kako su na sjednici usvojene sve točke dnevnog reda, od kojih je kao najvažniju istaknula smanjenje vrijednosti boda za komunalnu naknadu.

- Za naše sugrađane u ovim teškim vremenima odlučili smo smanjiti vrijednost boda s 0,45 na 0,32 za komunalnu naknadu. Od siječnja 2015. godine našim će sugrađanima zbog ove odluke biti smanjeni računi za komunalnu naknadu, pojasnila je Turbić.

Dodala je kako će se do kraja godine održati još najmanje jedna sjednica Vijeća na kojoj će se usvojiti proračun za narednu godinu koji će biti veći nego 2014. godine.

- Jedna smo od rijetkih općina koja ima višak u proračunu, uprihodili smo čak 1,2 milijuna kuna više od planiranog, naglasila je načelnica Gračaca.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno