Minimalna širina kuće osam metara

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Zbog velikog zanimanja vlasnika parcela, jučer je u Gradskoj vijećnici u Zadru ponovljena rasprava u svezi Urbanističkog plana uređenja zone Vitrenjak 2. Riječ je o reprezentativnoj zoni oko crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije.

Osnovna izmjena koju je prezentirao izrađivač projekta sastoji se u tome što je odbačen prvi prijedlog minimalne širine građevinske parcele od 14 metara. Novim prijedlogom, ona je povećana na 18 metara jer bi po starom prijedlogu, širina zgrade bila svega četiri metra, a kako kaže Željko Predovan iz Block projekta, to bi bilo nedopustivo. Po novom prijedlogu, minimalna širina kuće je osam metara. No kako je je dugo vremena taj prostor bio prazan, bez mogućnosti građenja, opkoljen postojećom privatnom gradnjom, tako se vremenom i stvorilo nezadovoljstvo prostornim planiranjem.

- Kad sam ja kupio to zemljište, na njemu je bila planirana gradnja urbanih vila. Međutim, vi u Gradu Zadru mijenjate prostorne planove kao žene gaćice. Stanje u prostoru mijenjate ili planom ili podmićivanjem ili kako koji investitor plati ili podmiti, rekao je Živko Šokota inače poznati vlasnik izdavačke kuće Forum.

Željko Predovan ga je upozorio da to nije tema, nego izmjene plana pa se rasprava nastavila pod egidom, zašto je meni ovdje oduzeto i mogu li ja graditi. Ana Šimićev je zamjerila preveliku širinu postojeće prometnice uz već izgrađeno područje. No replicirao joj je zamjenik gradskog pročelnika za graditeljstvo Matko Segarić rekavši da se ovdje radi o reprezentativnom gradskom predjelu te da je neophodno da širina prometnice, koja će kasnije biti glavni spoj Puta Dikla s priobaljem, bude najmanje šest metara. Uglavnom izmjene su na javnom uvidu od 17. do 25 studenog. Usvajanje plana očekuje u veljači sljedeće godine.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno