Kravata će na Dan grada ukrasiti Kapetanovu kulu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Dvadesetmetarska platnena kravata, oslikana zadarskim, ali i drugim hrvatskim motivima

Osnovna škola Zadarski otoci osmislila je originalan dar Zadru i svim njegovim građanima. Riječ je o dvadesetmetarskoj platnenoj kravati, oslikanoj zadarskim, ali i drugim hrvatskim motivima, koja će se na sam Dan grada Zadra, 24. studenoga, zavijoriti na Kapetanovoj kuli.

Kravatu su izradili učenici ove škole, uz pomoć nastavnika i roditelja, a ova kreativna instalacija nazvana "Gradu Zadru za dar", koja je osmišljavana i izrađivana tjednima, nastala je s ciljem da se Zadru daruje jedinstven i trajan suvenir koji bi se, nadaju se u školi Zadarski otoci, mogao iskoristiti i u mnogim drugim prigodama.

- Kravata je izrađena od dijelova različitih materijala poput plahti, stolnjaka, košulja i ostalih ostataka tkanina odjevnih predmeta koji su bili prikladni za realizaciju ovakve ideje, doznajemo od nastavnice u OŠ Zadarski otoci Jasminke Bašić, koja pojašnjava kako su na kravati oslikani mnogi motivi Zadra, ali i drugih krajeva Hrvatske, a svoje je mjesto na zadarskoj kravati našao i herojski grad Vukovar.

U izradi različitih dijelova šarenog mozaika sudjelovali su učenici svih uzrasta, pa su tako prvašići oslikavali more, brodice i zvjezdice, dok su stariji učenici bili zaduženi za nešto složenije zadaće poput izrade stiha "Volim te Zadre moj grade, moja lijepa zemljo Hrvatska" ili natpisa "Bog je stvorija čovika, a Zadar košarku".

- U kravatu je utkano mnogo sati truda i ljubavi, a ovim darom kojim su učenici ujedno izrazili svoje umijeće i kreativnost, željeli smo naš grad spojiti s ostalim dijelovima Hrvatske. Nadamo se da bi nakon završetka obilježavanja Dana grada Zadra, naša kravata mogla biti preseljena u dvoranu na Višnjiku, a tijekom ljeta ponovno izvješena na Kapetanovu kulu kao turistička atrakcija, kaže još Jasminka Bašić.

Inače, postavljanje kravate na Dan Grada Zadra bit će popraćeno i prigodnim programom na Trgu pet bunara kojeg će izvesti učenici OŠ Zadarski otoci.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno