Dostava ribe – pun pogodak!

Slika korisnika mkvanja
Ribarnice modernog doba prilagođavaju se kupcima
Osim u ribarnici, ribu prodajemo i preko Facebooka, a dostavljamo i na adresu što se pokazalo kao jako dobar potez za sve generacije, kroz jutro za starije, a popodne za mlade (koji rade duže pa ne uspiju kupiti ribu). Ribu čak znamo dostaviti i na radna mjesta naših kupaca, kaže Končurat
Ilustracija
Kad se ne stiže na ribarnicu može se naručiti dostava ribe kući ili čak na posao

Nema više nekadašnjih gužvi kakve su se svakodnevno znale zateći na zadarskoj ribarnici. “Borba” za ribu, cjenkanje, “pecanje” djevojaka i gospođa komplimentima... nekako je u posljednje vrijeme sve to utihnulo. Moderna vremena i dulje radno vrijeme učinili su svoje, ali oni koji su se snašli i prilagodili itekako imaju posla.

Jedan od svijetlih primjera modernog poslovanja i prilaođavanja tržištu svakako je dostava prizvoda kupcu. Tako su Damir i Ana Končurat, vlasnici dviju zadarskih ribarnica, odlučili da kad kupci već ne stižu do njih, da će oni doći kupcima. I nisu pogriješili.

Građani sve više kupuju ribu po kvartovskim ribarnicama. Jedna od njih je među Zadranima dosta hvaljena ribarnica obitelji Končurat iz Kali. Iza njih je prva godina da su otvorili prvu na Voštarnici, a ubrzo će četiri mjeseca da je otvorena i druga ribarnica na Bilom brigu. Zadovoljni su kako su ih prihvarili Zadrani i turisti.

- Osim u ribarnici, ribu prodajemo i preko Facebooka, a dostavljamo i na adresu što se pokazalo kao jako dobar potez za sve generacije, kroz jutro za starije, a popodne za mlade (koji rade duže pa ne uspiju kupiti ribu). Ribu čak znamo dostaviti i na radna mjesta naših kupaca, kaže Končurat dodavši kako ih to najviše oduševi. Osim domaćih, često im dolaze i turisti i to po preporuci građana koji drže apartmane. Obitelj Končurat tvrdi da im je to najbolja reklama, kao i potvrda kvalitete.

- Zadrani se zdravo hrane jer riba se prodaje svaki dan, najviše srijedom i petkom. To je nekako postala tradicija. Ribu koja nam ostane pri kraju tjedna (subota) razdužimo je i podijelimo, kazali su dodavši kako su ljudi prepoznali i domaće delicije njihovih sumještana iz Kali (slane, marinirane inćune i inćune sa sirom, mariniranu hobotnicu, tunu u ulju i dr.).

- Dijelimo svašta, od srdela, inćuna, lokardi do raža i mola... Sve što nam ostane na kraju radnog vremena. I drago nam je što ju ljudi dođu uzeti, kaže Končurat.

Po pitanju nabavke ribe, nije im problem zasukati rukave.

- Nekad je to Rogoznica, Primošten, a nekad Split. Manje koćarice su nam iz Kali i rade po zadarskom kanalu, kaže Končurat.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 4.5 (2 glasova)