Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Hrvoje Šarić zamjenik pročelnika komunalnog odjela

20.11.2018. 11:07
Hrvoje Šarić  zamjenik  pročelnika  komunalnog  odjela


Za nekoliko dana ističe žalbeni rok natječaja za zamjenika  gradskog pročelnika za komunalne djelatnosti Robertina Dujele. No,  uoči objave Grada o rezultatima natječaja saznajemo tko je novi Dujelin zamjenik – riječ je o 38-godišnjem Hrvoju Šariću, predsjedniku  HDZ-ovog ogranka Ploče i dosadašnjem predsjedniku ovog Mjesnog  odbora.
Šarić je po struci diplomirani inženjer strojarstva te mu je, uz stranačku iskaznicu, i iskustvo u struci pomoglo na natječaju iako je dosad  radio samo u privatnom sektoru. Naime, Šarić je jedan od mlađih  HDZ-ovaca u kojega stranka polaže velike nade kada je ovaj dio grada  u pitanju, osobito zbog skorašnjih izbora za mjesne odbore  kojima žele  zadržati Ploče, s obzirom da im je tamo sve snažnija konkurencija  NHR. 
Šarića tako čeka velik posao na kvartovskim izborima, nakon što mu  je stranka jasno dala do znanja da taj mjesni odbor moraju zadržati, s  obzirom da su NHR-u programski cilj slabije razvijeni rubni dijelovi  grada u kojima sa svojim projektima razvoja žele konkurirati HDZ-u.
Na natječaj su inače pristigle tri molbe, a osim Šarića zamjenikom  pročelnika za komunalne djelatnosti htjeli su postati i Tanja  Fumić i  Drago Stanić.
Šarić, inače, zadovoljava uvjete natječaja koji traži magistra struke,  stručnog specijalistu društvenih znanosti iz ekonomije, prava ili tehničkih znanosti, najmanje pet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, te položen državni stručni ispit za rad u tijelima  uprave ili bez položenoga državnog stručnog ispita uz obvezu polaganja u zakonskom roku. Nije mu prepreka ni radno iskustvo, s obzirom  da su u natječaju naveli kako prihvaćaju i ono ostvareno u službi u  upravnim tijelima lokalnih jedinica, u državnoj ili javnoj službi, ali i u   radnom odnosu kod privatnog poslodavca te vrijeme samostalnog obavljanja profesionalne djelatnosti u skladu s posebnim propisima ili  obavljanje poslova u međunarodnim organizacijama ostvareno na poslovima netom navedenog stupnja stručne spreme i struke.
Zanimljivo je da je aktualni pročelnik za komunalnu djelatnost, Robertino Dujela, ovaj posao godinu dana obavljao bez pomoćnika i da u  odjelu ima više voditelja odsjeka i savjetnika, no gradsko rukovodstvo  očito je odlučilo da je sve to nedostatno te da odjel više ne može funkcionirati bez zamjenika pročelnika.