JOŠ MALO Vraća se klizalište, svirat će vrhunski bendovi i izvođači, a Zadar će živjeti blagdanski šušur

Slika korisnika mkvanja
„Advent u Zadru“ počinje 24. studenog uz mnoštvo vrhunske glazbe, zabave, gastronomije i drugih sadržaja
Zadar mora živjeti turistički, ali također mora biti domaćim ljudima privlačan za izlazak i druženje - kaže direktor TZ Zadar Mario Paleka.
Još malo do blagdanskog ugođaja

Punih pet tjedana trajat će ovogodišnji „Advent u Zadru“  čije će četvrto izdanje biti nikad raskošnije i bogatije programom kojim  će se vratiti blagdanski šušur na ulice zadarskog Poluotoka, stare gradske jezgre, ali i nekih novih lokacija. U ovu uspješnu zadarsku blagdansku priču i adventski spektakl uz Grad Zadar i Turističku zajednicu po  prvi puta uključuju se gradska Tržnica i Višnjik se upotpunjujući program i ovogodišnju raskošnu ponudu.

- Ideja je da svake godine našim građanima i svim posjetiteljima „Adventa u Zadru“ ponudimo nešto novo i drukčije, kako bi svi uživali u  blagdanima te doživljaju grada - kaže direktor Turističke zajednice grada Zadra Mario Paleka ističući zadovoljstvo bogatijim sadržajem i ponudom skorih adventskih zbivanja. Otkad je posao organizacije i  vođenja „Adventa u Zadru“ prepušten zadarskom TZ-u, život se i u kasnijim večernjim satima studenoga i prosinca vratio na Kalelargu, a te lijepe slike grada koji uživa u blagdanima i „Adventu u Zadru“ obišle su  cijelu Hrvatsku. O tomu svjedoči i sve veći broj turističkih dolazaka i  noćenja u posezonskom i blagdanskom periodu, njih gotovo 20.000  prošlog prosinca od kojih je 70% stranaca, kao i činjenica da su sami  Zadrani prepoznali vrijednost manifestacije.  

Živjeti turistički

- Istina je da je Zadar zanimljiv ne samo u ljetnom periodu ili u predsezoni, već i u periodu posezone kojim sada nastojimo stvoriti blagdansku atmosferu i dojam cjelogodišnje destinacije. Zadar mora živjeti  turistički, ali također mora biti domaćim ljudima privlačan za izlazak i  druženje - dodaje direktor Paleka.

Ovogodišnji „Advent u Zadru“ svečano se otvara već u subotu 24.  studenoga i trajat će do 2. siječnja 2019. godine, a kroz više od mjesec  dana Zadrani i njihovi gosti uživat će na ulicama i trgovima grada na  kojima će ih dočekati blagdanska atmosfera, koncerti domaćih zvijezda, gastro delicije, svakodnevna zabava za najmlađe i još mnoštvo sadržaja s centralnom mjestom zabave na Trgu Petra Zoranića, gdje će i  ove godine biti smještene adventske kućice.

U čarobne dane „Adventa“ posjetitelje će na subotnje jutro uz proslavu blagdana sv. Krševana i Dana grada Zadra uvesti klapa „Intrade“  koncertom svojih bezvremenskih hitova na Trgu Petra Zoranića pod  pokroviteljstvom zadarske Maraske. Nakon jutarnje matineje posvećene gradu Zadru večernji sati rezervirani  su za svečano otvaranje na  istom mjestu uz moderatora Davora Dretara Drelu, plesno-akrobatski  program splitske skupine „CROwd Control“ te koncert grupe „Magazin“. Sutradan se fešta nastavlja raznovrsnim programom za djecu već  od 16 sati, a u 20 sati zasvirat će nam Jinx.

Tematski dani

U narednim danima, na programu su brojni zabavni sadržaji, koncerti domaćih zvijezda koji će vikendom nastupati na prostoru od Providurove palače do Trga Pet bunara, svakodnevni program s dječjim radionicama, DJ-ima te tradicijsko paljenje adventskih svijeća. I ove će se  godine održavati tematski dani pa će tako ponedjeljkom na sceni nastupati zadarski bendovi, utorkom zborovi i klape, srijedom mladi zadarski glazbenici, a četvrtak će biti opušten kao priprema za vikend.  Publiku na zadarskom Adventu grijat će „Jinxi“, „TBF“, „Vatra“, „Colonia“, Franka Batelić, „Gustafi“, Nela Šarić te brojni drugi. Za spektakl u  novogodišnjoj noći na Narodnom trgu zadužen je Neno Belan i njegovi  „Fiumensi“, uz podršku domaćih snaga iz legendarne grupe „Forum“.

Uz staru gradsku jezgru, gdje je „Advent“ centralna turistička manifestacija, ove se godine blagdanski šušur širi i na sportsko-rekreacijski  centar Višnjik gdje će, na radost svih koji uživaju u zimskim radostima,  biti otvoreno klizalište na čak 600 metara četvornih.

- Klizalište je sadržaj koji smo željeli ponovno aktivirati u vrijeme  „Adventa u Zadru“. Cilj nam je da obitelji u vrijeme obiteljskog blagdana osjete tu čar, a to je ujedno i vid zdrave aktivnosti kojom promoviramo zdrav način života i susretanja - objašnjava direktor TZ Zadar. Tako će ovaj atraktivni sadržaj puna tri mjeseca funkcionirati kao klizalište, uz ugostiteljski i zabavni program, dok će ostalih devet mjeseci biti rolalište koje je već oduševilo i osvojilo mlađu publiku. Jednako tako  uživat će se u programu „Kampo KAdventa“ u Perivoju Gospe od Zdravlja, namijenjen ponajviše za djecu, ali i u drugom izdanju famozne   „Iške kraljice“ – jedinstvene skijaške utrke na otoku Ižu. Oživjet će i zadarski Forum gdje Gospodarska komora za „Advent“ tradicionalno organizira sajam „Naši mali gušti“ na kojemu će čak 70 izlagača pod šatorom potpuno besplatno predstaviti svoje autohtone suvenire i delicije.

Đir po gradu

I ove se godine uz „Advent u Zadru“ događa nezaobilazni „Đir po  gradu“, koji zajedno sa Turističkom zajednicom organiziraju zadarski  obrtnici i ugostitelji.  Zahvaljujući ovoj lijepoj priči koja traje već osam  godina, Zadrani svakodnevno imaju priliku posjetiti najbolje zadarske  kafiće, trgovine i restorane te po popularnim cijenama svakodnevno  uživati u gastro delicijama i prigodnim menijima. Ukratko, na ovogodišnjem zadarskom „Adventu“ svatko će pronaći nešto za sebe.

Više o adventskim zbivanjima u Zadru pratite na www.advent.zadar.travel.(zl)

Program otvorenja Adventa u Zadru,  24. i 25. studenoga

24. studenoga, Trg Petra Zoranića. Svečano i službeno otvaranja programa „Adventa u Zadru“ na centralnoj lokaciji Trga Petra Zoranića. Jutarnji program:

11:30 sati koncert klape „Intrade“ povodom Dana grada Zadra, sponzor „Maraska“. Večernji program: 20 sati plesno-akrobatski program  splitske skupine „CROwd Control“ koji će svojim zračnim i vatrenim  akrobacijama zagrijati atmosferu na samom početku večeri. 21 sati  koncert grupe „Magazin“.

25. studenoga, Trg Petra Zoranića. Program prvog dana počinje od  16 sati, a namijenjen je djeci i njihovim roditeljima. Poslijepodnevni  program: Prvo ide čarobna božićna povorka Djeda Mraza i vilenjaka  kroz grad uz prigodno druženje s djecom i roditeljima, potom slijedi  edukativni i zabavni program za sve uzraste uz interaktivne dječje igre,  facepainting (oslikavanje lica), kostimirane animatore u prigodnim kostimima, modeliranje balona i profesionalni mađioničar. U 17 sati kulinarski aduti studija „Majstor Kuhar“ pokazat će najmlađima umijeće  izrade i dekoriranja božićnih slastica. Večernji program: od 20 sati na  rasporedu je koncert grupe „Jinx“, a popularni bend svojim funky-pop  zvukovima obećava vrhunsku nedjeljnu zabavu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno