Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Kwame Vaughn potpisao do kraja sezone

20.11.2018. 10:43
Kwame Vaughn  potpisao do kraja  sezone


U ponedjeljak ujutro je stigla i službena potvrda iz Košarkaškog kluba Zadar kako je Kwame Vaughn (191 cm) novi igrač na poziciji organizatora igre. Amerikanac, rođen 1990., potpisao je do kraja sezone i zamijenit će Malcolma Granta s kojim je prošli tjedan raskinuta  suradnja. Vaughn već ima iskustvo igranja u ABA ligi, jer je u drugom dijelu prošle sezone nastupao za momčad beogradskog Partizana s učinkom od 11.7 poena, 2.8 skokova i 4.3 asistencije, za 25 minuta koliko je  igrao u prosjeku.
– Zadovoljni smo što je postignut dogovor s Vaughnom. Riječ je o kvalitetnom organizatoru igre koji je napadački dosta prodoran i čvrst u  obrani. Smatram da smo, s obzirom na naše financijske mogućnosti, doveli najboljeg igrača koji je bio na tržištu – kazao je sportski direktor Branimir Longin.  
Vaughn je sveučilišnu karijeru završio u momčadi Cal State Fullerton,  a europsku karijeru započeo je sezone 2013./14. u Fortitudu Agrigento iz  talijanske Serie A2. Nakon te epizode u naredne četiri sezone je promijenio čak sedam klubova, pa ga se može smatrati i svojevrsnom košarkaškom lutalicom. Zašto se nije duže zadržavao u jednoj sredini nije  poznato, no činjenica je da u klubu u kojem bi započeo rijetko bi i završavao sezonu. Tako je 2014./15 godine igrao za izraelski Ironi Ramat  Gan, pa je sljedeću sezonu započeo u Antwerp Giantsima iz Belgije, a završio ju u izraelskoj Ironi Naharyji. Uslijedio je 2016. odlazak u francuski  Asvel nakon kojeg je zaključio sezonu u  Frankfurt Skylinersima. Lanjsku  sezonu je krenuo kao član grčkog Arisa, dok je drugi dio odradio u beogradskom Partizanu. Prvi nastup u dresu Zadra trebao bi imati idući ponedjeljak u dvoboju 9. kola ABA lige protiv Budućnosti. Spomenuli su se  u klubu i korektnog Granta koji je mirno prihvatio suočavanje s viješću  da ipak nije zadovoljio na Višnjiku.
– Svakako trebamo zahvaliti  Grantu koji se ponio vrlo korektno prilikom razgovora oko raskida ugovora. Riječ je o igraču koji posjeduje  određene kvalitete, ali se nije u potpunosti snašao u našem klubu. Želimo mu puno sreće u nastavku karijere – poručio je Longin.