Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

MALI ČESTITARI “Zadar ima most, grad je most”

20.11.2018. 14:05
MALI ČESTITARI “Zadar ima most,  grad je most”


Već drugu godinu zaredom djeca iz DV Radost Voštarnica  rođendan grada Zadra obilježavaju ukrašavanjem mosta oslikanim zastavicama i platnima. Ove godine pridružila su im se još dva područna  objekta Višnjik i Vruljica.
Početak projekta „Most“ započeo je prošle pedagoške godine izjavom  djeteta : „Zadar ima most. Grad je most.“ Ova izjava je predstavljala  poticaj u kojem je dijete prepoznalo most kao simbol grada. Izbor mosta  kao izložbenog prostora za uratke djece i roditelja naš je način da čestitamo gradu rođendan. Predškolska skupina Feralići kao začetnik ove  ideje predložila je suradnju svim odgojnim skupinama vrtića na koju su  se djeca i odgojitelji rado odazvali.  Veseli nas što je Grad  prepoznao  ideju kao važnu i vrijednu i omogućio svojim najmlađim sugrađanima,  predškolskoj djeci, udio u stvaranju još jedne tople i lijepe zadarske  priče.
Ideju su od samog početka podržali i roditelji koji su vjerni partneri u  stvaranju našeg vrtićkog kurikuluma, ali i građani grada kojeg vole i nose u svojim srcima.
U najmlađoj jasličnoj skupini roditelji su se odazvali na likovnu radionicu  „ Zadru za dar “ i zajedno sa svojim malenima oslikali pripremljena platna. Sve ostale skupine zastavice su oslikali sa svojim odgojiteljima. Sam čin ukrašavanja mosta vid je još jedne suradnje. Djeca,  roditelji, bake i djedovi pravi su pomagači pri postavljanju zastavica na  most. U ovaj projekt uključili su i širu lokalnu zajednicu, studente,pripravnike i volontere…
Naš most ispričao je kroz svoju povijest puno priča…ovo je naša  priča o MOSTU. Našem gradu Zadru želimo sretan i radostan rođendan.