Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

PRVENSTVO EUROPSKE UNIJE Toniju Filipiju srebro

20.11.2018. 10:50
PRVENSTVO EUROPSKE UNIJE Toniju Filipiju  srebro


Hrvatski boksački reprezentativac u teškoj kategoriji (-91 kg)  Toni Filipi osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Europske unije u  španjolskom Valladolidu. Saljanin je usprkos odličnom boksu izgubio na  bodove od Talijana Aziza Abbesa Mouhiidinea. Filipiju je to ove godine  treća velika medalja. Prethodno je osvojio broncu na EP-u do 22 godine  te srebro s Mediteranskih igara, također u Španjolskoj. I tada je Filipija u  finalu pobijedio upravo Mouhiidine. U polufinalu Filipiju je borbu predao Rumunj Cristian Filipi dok je u četvrtfinalu jednoglasnom odlukom  sudaca svladao Irca Kirilla Afanaseva.
– Nisam zadovoljan kako sam odradio finalni meč, nije bilo dobro i ostaje žal zbog propuštenog. Vjerovao sam da je došlo vrijeme za zlato ali  eto morat ću se još malo strpiti. Ništa, zatvoriti se u dvoranu i trenirati  još jače. Nema tu puno priče. Međutim, i srebro je veliki rezultat pogotovo na početku sezone od koje očekujem jako puno – izjavio je Filipi za internetski portal sport023.
Hrvatska je u Valladolidu nastupila sa sedam boksača, a najbolji rezultat ostvario je upravo Filipi. Brončanu medalju u superteškoj kategoriji  osvojio je Marko Milin. Do kraja godine reprezentativce očekuje još jedno veliko natjecanje, Svjetski kup u Rusiji. (Š. Ć.)


Filipijeve medalje*
2014.
Juniorsko SP (2.)
Europsko SP (2.)
Olimpijske igre mladih
2017.
EP mlađi seniori (2.)
2018.
EP U-22 n(3.)
Mediteranske igre (2.)
Prvenstvo EU (2.)
* sve teška kategorija