PRVENSTVO EUROPSKE UNIJE Toniju Filipiju srebro

Slika korisnika mkvanja
Treća ovogodišnja medalja
Autor: 
Saljanin je usprkos odličnom boksu u finalu izgubio na bodove od Talijana Aziza Abbesa Mouhiidinea
PIXSELL
Pobjeglo zlato - Toni Filipi

Hrvatski boksački reprezentativac u teškoj kategoriji (-91 kg)  Toni Filipi osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Europske unije u  španjolskom Valladolidu. Saljanin je usprkos odličnom boksu izgubio na  bodove od Talijana Aziza Abbesa Mouhiidinea. Filipiju je to ove godine  treća velika medalja. Prethodno je osvojio broncu na EP-u do 22 godine  te srebro s Mediteranskih igara, također u Španjolskoj. I tada je Filipija u  finalu pobijedio upravo Mouhiidine. U polufinalu Filipiju je borbu predao Rumunj Cristian Filipi dok je u četvrtfinalu jednoglasnom odlukom  sudaca svladao Irca Kirilla Afanaseva.

- Nisam zadovoljan kako sam odradio finalni meč, nije bilo dobro i ostaje žal zbog propuštenog. Vjerovao sam da je došlo vrijeme za zlato ali  eto morat ću se još malo strpiti. Ništa, zatvoriti se u dvoranu i trenirati  još jače. Nema tu puno priče. Međutim, i srebro je veliki rezultat pogotovo na početku sezone od koje očekujem jako puno - izjavio je Filipi za internetski portal sport023.

Hrvatska je u Valladolidu nastupila sa sedam boksača, a najbolji rezultat ostvario je upravo Filipi. Brončanu medalju u superteškoj kategoriji  osvojio je Marko Milin. Do kraja godine reprezentativce očekuje još jedno veliko natjecanje, Svjetski kup u Rusiji. (Š. Ć.)

Filipijeve medalje*

2014.

Juniorsko SP (2.)

Europsko SP (2.)

Olimpijske igre mladih

2017.

EP mlađi seniori (2.)

2018.

EP U-22 n(3.)

Mediteranske igre (2.)

Prvenstvo EU (2.)

* sve teška kategorija

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno