Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Dražen Zečić pjeva za Božić, s grupom »Tempo« i Lidijom Bačić ulazimo u novu 2020. godinu

20.11.2019. 17:11


Od subote 30. studenoga s programom i svečanošću otvorenja do tradicionalnog okupljanja klapa u crkvi svetoga Jurja, ovogodišnji Advent na Viru trajat će tridesetak dana u kojima ćemo uživati u koncertima odličnih bendova i estradnih zvijezda, Božićnoj čaroliji za najmlađe i blagdanskoj gastronomiji. Svi će koncertni događaji, radionice i predstave za djecu biti održani na Trgu svetoga Jure, odnosno virskom adventskom trgu, gdje će u sklopu programa biti i paljenje adventskih svijeća.
Program Adventa na Viru počinje 30. studenoga od 18 sati uz nastup poznate studentske a cappella skupine AKA Crescendo iz Zadra te legendarne zadarske grupe Forum. Istoga dana otvorit će se Božićna čarolija na prostoru virskog boćališta, a iz destinacijske kompanije Vir turizam najavljuju obilje dobre zabave na pravom malom raju za dječicu, unutar kojega će biti smještena tvornica igračaka i bezbrojni nestašni napuhanci.
Prava radost za virske mališane slijedi u petak 6. prosinca kada će Vir u jutarnjim satima pohoditi Sveti Nikola. Njegov dolazak obilježit će se programom radionica i predstavama, a u subotu 7. prosinca na adventskom trgu svirat će poznata zadarska pop-rock grupa Zaratino od 18 sati. U petak 13. prosinca dolazi omiljena Sveta Luce, ponovno uz radionice i predstave, dok dan kasnije u subotu 14. prosinca u standardnom terminu od 18 sati nastupa još jedan zadarski bend, kultni Rockatansky, koji je prije dvije godine proslavio okruglih dvadeset godina rada. Iskusna i Viranima dobro poznata grupa Vista svirat će od 18 sati 21. prosinca, a Djed Božićnjak na Vir dolazi u ponedjeljak 23. prosinca. Kao i svake godine, to znači obilje poklona i radosti na najmlađe Viranke i Virane.
Božićni koncert u srijedu 25. prosinca održat će popularni Dražen Zečić u 20 sati, dok je dan kasnije u četvrtak 26. prosinca za Svetoga Stjepana tradicionalna Božićna biciklijada od Zadra do Vira. Dobru zabavu svim sudionicima biciklijade osigurat će grupa Prvi plan. U subotu 28. prosinca svirat će grupa Calypso, dok će za doček Nove godine 31. prosinca od 21 sati svirati zadarska grupa Tempo s nenadmašnom Virankom Lucijom Buškulić. Oproštaj od 2019. godine i novogodišnje odbrojavanje provest ćemo u društvu Lidije Bačić, a program Adventa na Viru završava koncertom klapa u Svetom Jurju.


POČETAK 30. STUDENOG
Program Adventa na Viru počinje 30. studenoga od 18 sati uz nastup poznate studentske a cappella skupine AKA Crescendo iz Zadra te legendarne zadarske grupe Forum. Istoga dana otvorit će se Božićna čarolija na prostoru virskog boćališta, a iz destinacijske kompanije Vir turizam najavljuju obilje dobre zabave na pravom malom raju za dječicu, unutar kojega će biti smještena tvornica igračaka i bezbrojni nestašni napuhanci
Virski list