Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Brala operirao slijepo crijevo, Mršić vozi iz slijepe ulice

20.11.2020. 09:46


Ni tri dana nakon blamaže protiv Sonik Puntamike na Višnjiku se još nisu uspjeli oporaviti od šoka koji i ne mora biti toliko kataklizmičan ako se nakon ovakve jedne pljuske ne izvuče i pouka. U tom smjeru je očito i krenulo vodstvo kluba koje je bez obzira na neočekivani gubitak bodova od momčadi koju bi inače trebali pobjeđivati s 20-ak razlike odlučilo »u sedlu« zadržati trenera Veljka Mršića koji je doduše u ova dva mjeseca koliko traje sezona imao već nekoliko rodea (Gorica, Krka, Split, Sonik), ali zasad još uvijek »jaše konja« s Višnjika i u tom pogledu je bilo očekivano da će za sve ceh platiti sami igrači. Trener je po završetku utakmice u Jazinama već sljedeće jutro odlučio s odgojnim mjerama povratiti autoritet pa je zakazao trening u šest sati ujutro, a koliko se ima čuti igrači su i opaljeni po džepu tako da je nakon velike bure »ispod peke« nastupila relativna bonaca obojana s redom, radom i disciplinom i pristupilo se ozbiljnim pripremama za sutrašnje gostovanje u Zaboku u sklopu 11. premijerligaškog kola. Očito se na Višnjiku drže one poznate: »kad te zmija ugrize onda se i guštera bojiš«, pa je opća mobilizacija pred megdan sa ‘silnim’ Zabokom shvaćena vrlo ozbiljno. No, da ne prođe sve bez stresa pobrinuo se najmlađi član momčadi Duje Brala koji je prije utakmice sa Sonikom osjetio bol u trbuhu i potom je u zadarskoj bolnici podvrgnut operaciji slijepog crijeva. Tako je Mršić ostao bez bitnog igrača u rotaciji najmanje mjesec dana.
– Duje je operiran i dobro se osjeća. Oporavak će trajati od četiri do šest tjedana ovisno kako će mu se organizam ponašati u sljedećem razdoblju. Šteta, baš je bio u dobroj formi i puno nam znači, no najbitnije je da se oporavi i da budemo strpljivi – kazao je Mršić o Bralinoj nezgodi dok je dobra vijest za Mršića što se na parket vraća Jan Palokaj nakon ozljede leđa. Svaki igrač u rotaciji je bitan pa će Palokaj pojačati oslabljenu vanjsku liniju, a nekako su najviše dužni protiv Sonika ostali visoki igrači. Centarska linija Zadra u Jazinama je trebala biti ključni faktor u lomljenju centarski deficitarne Puntamike, no ispalo je potpuno obrnuto, pogotovo je izostao pravi učinak Domagoja Vukovića. Svjestan je i on da je trebalo sve biti drugačije u utorak, a sad je pak najbolji način za iskupljenje sljedeća utakmica kontra Zaboka.
– Doživjeli smo težak poraz koji je ostavio traga na nama i zato nam je zadatak u sljedećim utakmicama isprati taj gorak okus. Puno toga nam je odnio ovaj neplanirani kiks, prvenstveno prvu poziciju u HT Premijer ligi. Moramo se nekako izvaditi iz svega lošega i pronaći opet taj jedan pozitivan ritam – zaključio je Vuković.