Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Danas odluka o novim strožim mjerama na razini države. Doznajte što bi se sve moglo promijeniti

20.11.2020. 09:09


Danas bi trebalo biti poznato više detalja o novim nacionalnim protuepidemijskim mjerama, koje će formalno stupiti na snagu od ponedjeljka.
Ono što je već dosad procurilo – nove državne mjere smanjit će dopušten broj ljudi na javnim okupljanjima, poslodavce će se dodatno poticati na uvođenje smjenskog rada i rada od kuće, a sve se glasnije spominje i dodatno skraćivanje radnog vremena ugostiteljskih objekata.
Konačna odluka bit će donijeta danas nakon sastanka Vladina Znanstvenog savjeta. Prema neslužbenim informacijama Jutarnjeg lista, ograničenje broja osoba na okupljanjima bit će radikalnije smanjeno – prvotno se spekuliralo s brojkom od 30 ljudi, no izvjesnije je da bi gornja granica mogla biti postavljena na deset osoba. Kafići će raditi do 22 sata, a u drugim djelatnostima, gdje god je to moguće, ići će se na dvosmjenski rad i podjelu na A i B timove.
Prelazak škola na olnine nastavu zasad nije u planu.
Član Vladinog znanstvenog savjeta Branko Kolarić kaže kako je on i za dodatno postrožavanje.
“Ja sam za još neke mjere. Da se privremeno škole razmjesti, da se ide na hibridnu nastavu, da se zatvore sportske aktivnosti na 3-4 tjedna, pitanje ugostiteljskih aktivnosti – da se također zatvore na 3-4 tjedna. Broj zaraženih je visok i prevelik je broj na dnevnoj razini. Vidimo da nam mjere koje imamo nisu dovoljne”, rekao je Kolarić za N1 televiziju i dodao da će takav stav iznijeti i na današnjoj sjednici.