Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Za Centar kreativnIH industrijA zainteresirano 20 subjekata

20.11.2020. 16:20


Na poziv za iskaz interesa za zakup poslovnih prostorija u poduzetničkom inkubatoru Centra za kreativne industrije javilo se 20 zainteresiranih poslovnih subjekata, većinom iz sektora kreativne industrije te iz ugostiteljske djelatnosti. Radi analize stanja uoči raspisivanja poziva za zakup prostora, poziv o iskazivanju interesa objavila je INOVAcija, Ustanova za razvoj kompetencija, inovacija i specijalizacije Zadarske županije.
– Subjekti koji su se javili na poziv zainteresirani su za najam ureda, ali i dvorana i opreme kojima će Centar raspolagati i imati u ponudi. Dio poslovnih subjekata je iz ugostiteljske djelatnosti obzirom da je ponuđen u zakup i prostor caffe bara. Zadovoljni smo sa iskazanim interesom naših poduzetnika za budućim Centrom. Javni poziv za zakup prostora planiramo objaviti krajem godine, kad će prostori biti spremni za useljenje, rekla je Katarina Colić, ravnateljica INOVAcije.
Useljenje u zgradu očekuje se u siječnju ili veljači sljedeće godine. Potencijalnim stanarima poduzetničkog inkubatora na raspolaganju je sedam poslovnih ureda i jedan zajednički radni prostor/coworking, kao i jedan prostor za kafić, sve potpuno namješteno, opremljeno te pokriveno internetskom mrežom.
Na četiri etaže ukupne površine 1.562,50 četvornih metara, Centar će nuditi usluge zakupa uredskog i zajedničkog radnog prostora te korištenje različitih prostorno-funkcionalnih jedinica: dvorane za sastanke i edukacije, multifunkcionalnu dvoranu, tonski studio s prostorijom za snimanje i montažu, foto studio, izložbeni prostor i caffe bar s terasom te moguć najam različite opreme za snimanje i fotografiranje.
Oni koji će zauzeti mjesta u Centru su novoosnovani MSP-ovi (mali i srednji poduzetnici) u području kreativnih i kulturnih industrija (KKI), novoosnovani MSP-ovi u području ostalih sektora koji surađuju s poduzetnicima iz KKI te postojeće inovativne tvrtke s potencijalom daljnjeg rasta u područja kreativne i kulturne industrije.
Svrha Centra je pružiti podršku, prostor i opremu za poslovanje poduzetnicima na području kreativne i kulturne industrije.