Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Božićnica razveselila više od 300 umirovljenika

Autor: Jurica Predovan

19.12.2008. 23:00
Božićnica razveselila više od 300 umirovljenika

Foto: Jurica PREDOVAN



Općinsko Vijeće Vrsi usvojilo je odluku o dodjeli božićnica za preko 300 žitelja mjesta Vrsi i Poljica starijih od 65 godina i to u iznosu od 300 kuna.
Skrb o djeci, mladima, starima i nemoćnima, invalidima i socijalno najugroženijima jedan je od prioriteta Općine Vrsi.
Načelnica Sandra Vukić ističe da je ovo blagdansko vrijeme pravi trenutak kada se treba sjetiti i starijih te nemoćnih ljudi kako bi i oni osjetili da netko na njih misli.
Ovo je, govori Vukić, samo simbolični čin kojim se ljudima želi dati do znanja da mogu uvijek očekivati pomoć svoje novoosnovane općine.
– Ovo je prvi put kako smo se odlučili dati božićnicu svim svojim stanovnicima koji su stariji od 65 godina i koji imaju prebivalište u općini Vrsi preko 10 godina. Danas je život građana doista skup pa se nadamo da će im božićnica pomoći da lakše i ugodnije provedu nadolazeće blagdane, kazuje načelnica Vukić te dodaje da Općina vodi računa i o svojim mladima kojima svake godine dodjeljuje sve više stipendija.
– Također imamo poseban program socijalnih davanja usmjeren na socijalno ugrožene i bolesne koji će i ove godine dobiti jednokratnu novčanu pomoć, navela je Sandra Vukić.
Božićnica je dodjeljivana u prostorijama općine, a po osmijehu na licima umirovljenika moglo se zaključiti kako im ovaj simboličan iznos u predblagdansko vrijeme ipak puno znači.