Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Čestitke i novac za pomoć “Latici”

Autor:

19.12.2008. 23:00
Čestitke i novac za pomoć “Latici”

Foto: Sebastian GOVORČIN



Svjesni smo da su ovom vrtiću sredstva vrlo potrebna za kupnju njima prijeko potrebne didaktičke opreme. Naša sredstva možda nisu velika, no zaista su od srca i nikako nisu tek formalnost, istaknula je Manda Maja Bencun
Vrijeme iščekivanja blagdana uistinu je vrijeme prožeto veseljem i radošću, a to dokazuju brojni posjeti i donacije koji se ovih dana u našem gradu svakodnevno događaju. Naime, uz nemali broj blagdanskih događanja ni ove godine nije izostala tradicionalna humanitarna akcija pod nazivom “Dobro je činiti dobro” za pomoć Dječjem vrtiću “Latica”, a koja je u organizaciji OŠ Smiljevac održana jučer i to već dvanaestu godinu zaredom. Stoga su jučer dvojica učenika ove zadarske škole u pratnji Mande Maje Bencun, učiteljice u OŠ Smiljevac i idejne začetnice ove akcije, posjetili Dječji vrtić “Latica”, vrtić za djecu s teškoćama u razvoju.
Prikupljeno 3.700 kuna
Razveselili su tako male štićenike ovog zadarskog vrtića prigodnim božićnim čestitkama koje su im donijeli u velikom božićnom srcu, ali, kao i svake godine do sad, i novčanom donacijom od ukupno 3.700 kuna. Ovu su vrijednu donaciju prikupili zahvaljujući roditeljima učenika koji pohađaju OŠ Smiljevac, kao i samih djelatnika, učenika i profesora.
– Ja sam sama došla na ideju o humanitarnoj akciji za pomoć ovom vrtiću pa su tako prije dvanaest godina “Laticu” posjećivali tek učenici jednog, odnosno mog razreda, a s vremenom nam se pridružila cijela škola. U akciju su uključeni svi učenici i djelatnici škole, a smatramo da je ovaj događaj veoma važan jer na ovaj način želimo zdravu djecu privikavati na različitosti, pojasnila je Manda Maja Bencun, istaknuvši kako je iznimno bitno već u ranoj dobi razviti svijest o prihvaćanju drugačijih osoba, a kako sama kaže, zahvaljujući ovim druženjima, učenici OŠ Smiljevac postali su znatno svjesniji.
Pomoć samohranoj majci
Učiteljica Bencun je ovom prilikom istaknula još jednu akciju kojoj su se priključili svi djelatnici, učenici i njihovi roditelji, a odnosi se na pomoć jednoj siromašnoj samohranoj majci s više djece, za koju su prikupili 2.200 kuna kako bi njoj i njenoj djeci uljepšali nadolazeće blagdanske dane.
– Vrlo nam je drago što su nas roditelji učenika naše škole svesrdno podržali i što se redovito u velikom broju, onoliko koliko mogu odazovu akcijama. Svjesni smo da su ovom vrtiću sredstva veoma potrebna za kupnju njima prijeko potrebne didaktičke opreme, a naša sredstva možda nisu velika, no zaista su od srca i nikako nisu tek formalnost, istaknula je Bencun.
Ravnateljica Dječjeg vrtića “Latica” istaknula je zahvalnost svima onima koji već godinama njeguju duh pomoći ovom zadarskom vrtiću.
– Iznimno mi je drago sve ove godine svjedočiti ovoj humanitarnoj akciji, a primljena sredstva nam itekako mnogo znače jer svi novi materijali u radu s djecom su nam prijeko potrebni. S obzirom da mi s djecom sve radimo kroz igru, didaktičku opremu potrebno je obnavljati i ova nam sredstva uistinu mnogo znače, kazala je na posljetku ravnateljica Penjalov, dok su se dva mala predstavnika OŠ Smiljevac pridružili mališanima “Latice”, svakome od njih udijelili čestitku koju su sami u školi izradili te nastavili zajedničko druženje.