Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Grand prix Hrvoju Vukiću, Najpothvat Miroslavu Nekiću

Autor: Z L

19.12.2008. 23:00
Grand prix Hrvoju Vukiću, Najpothvat Miroslavu Nekiću


U već tradicionalnoj akciji Plodova i zemlje Zadarskog lista izabrani su najuspješniji ribolovci Zadra i Zadarske županije .
U konkurenciji među 44 natjecatelja za Najulov 2008.godine Ocjenjivački sud u sastavu mr. sc. Tomislav Vodopija, mr. sc. Lav Bavčević, mr. sc. Neven Bosnić, Joško Radman, Slavko Štrkalj, Milenko Mićo Matak, Joško Gatara i Nedjeljko Jusup, laskavi je naslov Grand prix dodjelio Hrvoju Vukiću iz Zadra.
Loveći parangalima ispod Dugog Otoka, Vukić je ulovio i savladao orijaškog pauka, dosad u literaturi nezabilježene težine, od rekordnih 2,40 kg.
Drugo mjesto pripalo je Šimi Vrkiću iz Dikla za ulovljenog zubaca krunaša od 12,60 kg, a treće Alenu Nemariću iz Vrsi za arbuna od 2,30 kg..
Titulu za Najpothvat 2008., Ocjenjivački sud dodjelio je Miroslavu Nekiću iz Zadra za gofa od 44,40 kg kojega je ulovio kod Paškog mosta na vrlo dramatičan način, boreći se s njime punih 30 minuta, uloživši pritom nadnaravnu snagu i ribarsku vještinu.
Natječaj Plodova zemlje i mora trajao je od početka ove godine, prijavilo se 44 ribolovaca s područja Zadarske županije, a tijekom natječaja ulovljeno je čak 308,76 kg vrhunske ribe.
Za najveće ulovljene primjerke jadranskih riba, u istom natjecanju, titule pobjednika pripadaju Šimi Vrkiću za zubaca od 12,60 kg, Zoranu Aniću za najvećeg brancina od 8,45 kg, za najoradu od 6.00 kg Renatu Barešiću. Najveći gof od 44,40 kg donio je naslov Miroslavu Nekiću. Mladen Panić iz Bokanjca ulovio je najveću lignju od 2,20 kg, a najhobotnicu od 7,60 kg Šime Stanišić iz Petrčana.
Svečanost proglašenja najuspješnijih ribolovaca Zadarske županije u organizaciji Plodova zemlje i mora Zadarskog lista, uz feštu od bakalara i prigodni program, održat će se u utorak 23. prosinca s početkom u 12 sati u salonu Trofej auta Autocentra Mitrović.
Uz sudionike akcije, goste i uzvanike svoj dolazak na svečanost proglašenja
najboljih ribolovaca, najavili su i predstavnici Uprave za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Ceha ribara Hrvatske obrtničke komore te predstavnika Grada Zadra i Zadarske županije.