Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

I nogometom se može boriti protiv nasilja

Autor: Katarina Belić

19.12.2008. 23:00
I nogometom se može boriti protiv nasilja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



U srijedu je školska športska dvorana u Poličniku bila popunjena do posljednjeg mjesta i to učenicima osnovnih škola, njihovim roditeljima i ostalim znatiželjnicima koji su ih došli bodritizadnjega dana Božićnog malonogometnog turnira pod geslom “Nogometom protiv nasilja”. Turnir je organizirao školski športski klub “Vila Velebit” osnovne škole Poličnik, na čelu s inicijatorom projekta i predsjednikom Organizacijskog odbora Nediljkom Stanićem.
– Prvi put smo ove godine odlučili organizirati ovakav malonogometni turnir i jako smo zadovoljani i sretni što je sve dobro prošlo. I djeca i roditelji su bili oduševljeni turnirom, ali i našim “slastica party” uz živu glazbu koji smo priredili nakon završetka turnira, kazao je Nediljko Stanić, ravnatelj OŠ Poličnik i predsjednik organizacijskog odbora.
Vrijedna nagrada za prvo mjesto kao i titula pobjednika pripala je momčadi iz OŠ Braće Ribara iz Posedarja koja je zahvaljujući jednom jedinom golu nadmašila OŠ Jurja Barakovića iz Ražanca i tako odnijela podjedu i titulu.
Organizatori su pobjednike nagradili trodnevnim putovanjem na Bjelolasicu na snijeg, dok je drugoplasiranim “barakovićevcima” Hrvatski nogometni savez darovao ulaznice za odlazak na nogometnu utakmicu Hrvatska-Ukrajina u lipnju. Domaćinima turnira, OŠ Poličnik, za treće mjesto dodijeljeni su kompleti sportske opreme sa sportskom torbama.
– Glavnu motivaciju za pokretanje ovoga cijeloga projekta pronašli smo u sve učestalijem nasilju među djecom. Razgovarajući o mogućnostima izvanškolskih aktivnosti, zaključili smo kako je zbog konstantnog rasta nasilja učenike i djecu potrebno što više motivirati i to na pozitivno i zdravo nadmetanje putem sporta, u ovom slučaju nogometa, koji je ujedno i dobar način upoznavanja, druženja i zabave, kazao je Stanić.
S obzirom da su još brojne škole htjele sudjelovati u turniru i s obzirom na veliku zainteresiranost same djece za mali nogomet,već dogodine je u planu da turnir bude još veći i kako nam je Stanić rekao još “snažniji”.
– Iako je priprema i organizacija samog turnira bila naporna i zahtjevna, na kraju su nam svi pomalo pomagali i sudjelovali. Stoga ćemo iduće godine ovo zasigurno ponoviti tako da bude još bolje, kazao je Stanić.