Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Loniću presuda u ponedjeljak

Autor: Suzana Bandić

19.12.2008. 23:00
Loniću presuda u ponedjeljak

Foto: Adam VIDAS



 Na Općinskom sudu u Zadru jučer je nastavljeno suđenje Davoru Loniću iz Bibinja jer je Marinu Lenkiću, također iz Bibinja, nanio teške tjelesne ozljede u fizičkom obračunu koji se dogodio 26. srpnja 2004. godine u dvorištu obiteljske kuće Ljubomira i Vande Lenkić.
Jučer su saslušani Tomislav i Drago Lenkić, posljednji svjedoci u ovom postupku, a riječ je o braći ozlijeđenog i rođacima optuženog, a po završetku njihova svjedočenja obrana i optužba iznijeli su završne riječi. Dragan je posvjedočio kako je sudjelovao u tučnjavi, braneći svog brata Marina. Spomenuo je kako je njegovo zapomaganje začuo kada se sa dvoje malodobne djece uputio prema automobilu s namjerom da otputuje u Split.
– Brat je vikao “upomoć, upomoć”. Bez razmišljanja sam trčeći krenuo prema dijelu kuće odakle je dopirao njegov glas, a tamo sam ugledao brata kako leži na betonskom podu i u raskoračnom koraku iznad njega Davora Lonića. Zaletio sam se na njega i srušio ga – rekao je Dragan dodavši kako su se u tučnjavu umiješali i njegovi maloljetni sinovi, brat Tomislav, rođak Ivica zvani Šice, odnosno svi koji su se tamo zatekli. Sucu je pojasnio kako s bratom nije u dobrim odnosima i da već duže vrijeme ne govore, ali da mu je priskočio u pomoć da ga Lonić ne ubije i jer je branio “Lenkića dvore”.
Tužiteljica je u završnom govoru kao dokaz za istinitost njegova iskaza izuzela upravo taj segment – da su braća i prije, a i nakon tučnjave u lošim odnosima pa nije bilo razloga za pogodovanje, napominjući kako nema smisla duljiti s iznošenjem završnih riječi s obzirom na to da je već kroz iskaze svjedoka i materijalne dokaze utvrđeno kako je optuženi i počinio kazneno djelo za koje ga se tereti.
Sudac Ivica Marinović najavio je presudu za ponedjeljak 22. prosinca.