Petak, 10. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Marin: 2008. najuspješnija u povijesti Škole

Autor:

19.12.2008. 23:00
Marin: 2008. najuspješnija u povijesti Škole

Foto: Filip BRALA



Veliko hvala vama učenicima i vašim voditeljima koji su sve ovo zajedno s vama danima smišljali i uvježbavali, jer ovim današnjim događajem stavili ste “točku na i” svome uspjehu u protekloj 2008. godini, kazao je ravnatelj Marko Marin
U povodu nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana koji za sve školarce označavaju i vrijeme zimskih praznika te okončanje prvog polugodišta, u OŠ Šimuna Kožičića Benje jučer je održana tradicionalna školska priredba. U želji za stvaranjem što ljepšeg ozračja ispunjenog toplim blagdanskim ugođajem, ovi su učenici u predvoruju svoje škole svim svojim školskim kolegama, nastavnicima i brojnim roditeljima priuštili pravu zabavu. Uz svesrdnu pomoć mentora, učenici su svim svojim gostima, zahvaljujući marljivu radu i maštovitim idejama pružili pravi božićni ugođaj ispunjen pjesmom, plesom, zanimljivim recitacijama, monolozima i igrokazima, a radost, zbog završetka još jednog radom ispunjenog razdoblja i nadolazećeg odmora, nisu skrivali.
Gosti iz OŠ Voštarnica
Prije samog početka ove božićne priredbe okupljenima u školskom predvoruju obratio se don Emil Bilaver, župnik Puntamike, s kojim su svi okupljeni molitvom zahvalili Bogu na završetku još jedne uspješne godine te svim svojim kolegama, nastavnicima i roditeljima zaželjeli blagoslovljen Božić i Novu godinu. Da na priredbi ne bi nedostajalo pjesme, pobrinuo se školski zbor koji je pod vodstvom svoje profesorice lijepim, prigodnim božićnim pjesmama atmosferu držao na vrhuncu, a nikog od publike koja ih je svesrdno podržavala pljeskom i pjesmom nije ostavio ravnodušnim.
Ovogodišnjoj priredbi OŠ Šimuna Kožičića Benje nazočili su i njihovi dragi gosti i to učenici OŠ Voštarnica, škole za djecu s posebnim potrebama, a koji su ovu priliku iskoristili kako bi pokazali sve ono što su za taj trenutak kroz svoj svakodnevni školski program danima prije radišno pripremali. Tako je šestero učenika OŠ Voštarnica, od kojih je svatko predstavljao jedan od znamenitosti grada Zadra, kroz svoju recitaciju sve prisutne povelo u šetnju gradom, ispričavši tako na maštovit način priču o Zadru. Cijeli je taj igrokaz bio prožet i prigodnim plesom i pjesmama o Zadru koje su domaćini vrlo dobro prihvatili, podržavši ih pljeskom, čime su na najljepši način izrazili srdačnu dobrodišlicu.
Državna natjecanja u 16 kategorija
Nakon mnogobrojnih zanimljivih nastupa poput recitacije “Ključić sreće”, prigodnog igrokaza u kojem su glavni likovi bili snjegović i snježna pahuljica, te simpatičnih, dobro uvježbanih božićnih plesova vrijednih malih prvašića, prisutnima se na posljetku, ne skrivajući oduševljenje, obratio i Marko Marin, ravnatelj OŠ Šimuna Kožičića Benje.
– Moram priznati da ste nas ovom priredbom sve oduševili. Veliko hvala vama učenicima i vašim voditeljima koji su sve ovo zajedno s vama danima smišljali i uvježbavali, jer ovim današnjim događajem stavili ste “točku na i” svome uspjehu u protekloj 2008. godini, kazao je Marin, istaknuvši također zahvalnost i svim svojim kolegama profesorima, župniku don Emilu Bilaveru te svim okupljenim roditeljima koji su svojom nazočnošću uveličali ovu priredbu.
S obzirom na aktualno vrijeme čestitanja, ravnatelj je iskoristio priliku kako bi svima na okupu čestitao nadolazeće blagdane.
– U ovoj kalendarskoj godini naši su učenici u čak šesnaest kategorija nastupili na državnim natjecanjima, što dokazuje da 2008. godina označava i najveći dosadašnji uspjeh naše škole. Stoga vam želim ugodan zasluženi odmor te da nam spremni dođete u drugo polugodište gdje nas opet čeka naporan posao, kazao je na posljetku ravnatelj Marin, nakon čega je uslijedilo još prigodnih božićnih pjesama koje su uz školski zbor s prskalicama u rukama za kraj priredbe zapjevali svi zajedno.