Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prikupljeno 58 doza krvi

Autor: Jelica Farkaš

19.12.2008. 23:00
Prikupljeno 58 doza krvi

Foto: Jelica FARKAŠ



Posebno raduje što su se akciji priključili i članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata te mladi sportaši, prvotimci Nogometnog kluba Nova Zora kao i članovi uprave. Također u akciji je sudjelovao i europski prvak u karateu Danil Domdjoni iz Biograda, kazao je voditelj aktiva Joško Eškinja
U organizaciji biogradskog Gradskog društva Crvenog križa, koje ovih dana u svojim aktivima kraju privodi ovogodišnje akcije dragovoljnog prikupljanja krvi, u Sv. Filipu i Jakovu održana je treća ovogodišnja akcija.
Filipjanski se aktiv, koji inače broji preko 150 darovatelja, može se pohvaliti da je imao doista uspješnu godinu.
– Broj naših članova u konstantnom je porastu, a posebno raduje što su se u ovoj akciji stalnim članovima našeg aktiva priključili i članovi Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata te mladi sportaši, prvotimci Nogometnog kluba Nove Zore kao i članovi uprave. Također u akciji je sudjelovao i europski prvak u karateu Danil Domdjoni iz Biograda, kazao je voditelj aktiva Joško Eškinja.
Akciji prikupljanja krvi, održanoj u prostorijama apartmanskog naselja Margarita Maris, odazvala su se 74 darovatelja, a krv je moglo dati njih 58.
Krv su dali: Joško Eškinja, Đeno Baričić, Vice Baričić-Mira, Boško Baričić, Kosa Baričić, Mladen Banić, Rajka Batur, Mišo Barbaroša, Denis Brzić, Predrag Brzić, Zoran Brzić, Josip Eškinja, Filip Ernjak, Vedran Fantina, Marija Galešić, Emilija Galešić, Ivica Glavan, Zlatan Horvat, Dubravka Jesika, Marija Katalinić, Vladimir Karamarko, Nedjeljko Kardum, Smiljana Kardum, Bosiljka Kadija, Ivica Markić, Damir Majica, Ivan Majica, Vlado Majica, Nataša Mikas, Marija Milat, Željko Medvedec, Ivo Morović, Božidar Morović, Ante Mrvičić,Sanja Palčok, Bruna Pedisić, Tomislav Pelicarić,Roko Polegubić, Sandra Roje, Željko Slivka, Mile Šarić, Rade Vuletić, Šime Županović,Milivoj Diklan, Danil Domdjoni, Paula Mikulić, Karlo Baus, Evica Batur, Nikola Kulaš, Josip Fantina, Milka Baus, Ivan Hren, Slaven Mikas, Ivan Milat,Luka Baus i Roko Polegubić.
Nakon uspješno provedene akcije na prigodnom su domjenku uručene i zahvalnice don. Tomislavu Baričeviću, Dubravki Jasika i Branki Zelanto za deset darivanja krvi, Zoranu Brziću za 20 i Jošku Eškinji za 40 dragovoljnih darivanja krvi u sklopu aktiva Sveti Filip i Jakov.
Istom su prigodom zahvalnice uručene i stalnim sponzorima ovakvih akcija Radoslavu Bobanoviću iz Polače i Anti Vulinu iz Pakoštana.
Kako je to bilo zadnje ovogodišnje okupljanje članova aktiva, prigodnom su se domjenku pridružili i članovi muške klape Cantus iz Svetog Filipa i Jakova kao i ženska klapa Karmel iz Turnja te su svojim nastupom doprinijeli da se uspješna godina završi u vedrom i veselom raspoloženju.