Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

U Novskoj će biti teško

Autor: Viktor Bogut

19.12.2008. 23:00
U Novskoj će biti teško


Staze u Novskoj su vrlo neugodne, specifične, a domaći igrači su pripremljeni na njih. Osim toga, Zadar u Novskoj tradicionalno loše prolazi. Ipak, idemo na pobjedu, iako niti bod ne bi bio loš. Ako misliš postati prvak, moraš pobjeđivati i na ovako neugodnim gostovanjima – kazao je kuglač Zadra Branislav Bogdanović
Nije jednostavno ovih dana bilo Branislavu Bogdanoviću, Osječaninu u redovima kuglača Zadra. Cijelu obitelj mu je “skrpala” crijevna viroza, a na kraju i njega.
– A što ću? Malo dvopeka, čaja. Valjda će proći do utakmice – kaže Bogdanović pred posljednji dvoboj ove sezone. Zadrani gostuju u Novskoj, a pobjeda protiv istoimenog domaćina zadržala bi ih usamljene na čelu prvenstvene ljestvice. Kuglači Zadra su u dobroj formi. Uhvatili su zalet i u posljednje vrijeme postižu vrlo dobre i visoke rezultate.
– Uzvratni dvoboj prvog kola Europske lige u Beogradu došao nam je u dobro vrijeme da provjerimo u kakvoj smo formi. Nakon što smo u prvoj utakmici slavili s 8:0, mogli smo na neki način otići u Beograd na izlet, iako se radi o izvrsnoj momčadi. Trebala nam je jedna pobjeda koju smo vrlo brzo i ostvarili pa smo čak dali priliku i junioru da igra. Šteta što smo na kraju poraženi s 5:3. Mogli smo s istim rezultatom i dobiti, ali pokazali smo da se u gostima možemo nositi s vrlo jakim timom.
Dan kasnije slavili ste u Slavonskom Brodu.
– Vrlo vrijedna pobjeda, koja je stigla odmah nakon gostovanja u Beogradu. Protiv Zanatlije smo pružili izvanrednu partiju, došli blizu rekorda kuglane i teško gostovanje riješili bez većih problema.
Kao šećer na kraju došla je gostujuća pobjeda nad Konikom Osijekom.
– Slavili smo u mom kraju i na efikasan način se riješili jednog od glavnih konkurenata za titulu prvaka. Znali smo da će to biti izrazito teška utakmica. Oni su nekoliko dana prije poraženi od gradskog rivala Kandit Premijera i morali su se vaditi na nama. Kuglana nije bila najidealnija i od početka se vodila velika borba. No, još jednom se pokazalo koliko smo mi jak kolektiv. Baš u tome nam je snaga. Uvijek iskoči netko drugi tko riješi partiju. Tako je bilo i ovaj put. Na kraju se čini da je bila uvjerljiva pobjeda. Ali nije bilo tako. Nismo toliko bili sigurni i čvrsti, ali smo na kraju ipak slavili.
U isto vrijeme je Kandit Premijer, koji vam je ove sezone najveća prijetnja u obrani titule prvaka, poražen na naizgled vrlo lakom gostovanju. Osječani ove sezone igraju dobro, ali su izrazito nekonstantni.
– To je iznenađujuće. Pobijede nas u Splitu, slave u Rijeci kod Adrianeona, a onda izgube u Ogulinu protiv Kleka koji je posljednja momčad lige. Pucaju na nas, no onda budu poraženi u utakmici koja bi trebala biti zicer za njih. Baš u tome je razlika između nas i ostalih klubova. Mi čak i kad igramo lošije, uspijemo izvući bodove. Zaista nam se moraju dogoditi dva ili tri velika kiksa tijekom utakmice da izgubimo.
Danas gostujete u Novskoj?
– I prije gostovanja protiv Konikom Osijeka sam govorio da se više bojim Novske u gostima nego Konikoma, iako su Osječani neusporedivo kvalitetnija momčad. No, staze u Novskoj su vrlo neugodne, specifične, a domaći igrači su pripremljeni na njih. Osim toga, Zadar u Novskoj tradicionalno loše prolazi. Ipak, idemo na pobjedu, iako niti bod ne bi bio loš. Ako misliš postati prvak moraš pobjeđivati i na ovako neugodnim gostovanjima.
U četvrtfinalu Eurolige očekuju vas dva dvoboja protiv njemačkog Bamberga.
– Ždrijeb nam definitivno nije bio naklonjen. Nakon što smo u prvom kolu dobili Beograd, sad moramo igrati protiv viceprvaka Njemačke. Nama je prije svega velika prednost kuglana u Mocirama, gdje postižemo odlične rezultate. Kao i protiv Beograđana, moramo tražiti visoku pobjedu u prvoj utakmici, pošto Nijemci već dugo nisu poraženi kod kuće. Mene bi osobno zadovoljilo 6:2 pa da nakon toga možemo tražiti dvije ili tri pobjede u drugoj utakmici.