Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Daruju predstave i pjesme

Autor:

19.12.2009. 23:00
Daruju predstave i pjesme

Foto: Adam VIDAS



Djeca Privatne osnovne škole Nova sudjeluju u Adventu 2009. godine pa su tako bojili kuglice i pjevali po gradu božićne pjesme. Pored toga, sljedeći će utorak 22. prosinca otići u posjet Domu umirovljenika Zadar te će izvesti predstavu za djedove i bake koji tamo žive


Predbožićni dani posebno vesele djecu, sve je prepuno svjetla, ukrasnih kuglica i lampica, a na Poluotoku su organizirana razna događanja. Osim toga, prije Božića djeci u goste stiže sveti Nikola pa sveta Lucija, a potom i Djed Božićnjak pa je djeci prosinac najveseliji mjesec u godini.
Ipak, neka djeca su odlučila i sama uljepšati ovaj mjesec pa su tako svojim brojnim aktivnostima odlučili uzvratiti toplinu i dobrotu koju dobivaju. Djeca Privatne osnovne škole Nova sudjeluju u Adventu 2009. godine pa su tako bojili kuglice i pjevali po gradu božićne pjesme.
 – Djeca su zajedno sa svojim učiteljima napravila mjuzikl s božićnom tematikom, koji će izvesti sljedećeg vikenda na Narodnom trgu. Pored toga, sljedeći će utorak 22. prosinca otići u posjet Domu umirovljenika Zadar te će izvesti predstavu za djedove i bake koji tamo žive. Tijekom posjeta djeca će korisnicima doma odnijeti kolače i suho voće i na taj im način uljepšati ovo predbožićno vrijeme, rekla je jučer Anka Marić, ravnateljica Privatne škole Nova.
Ona je dodala da u mjuziklu i predstavi sudjeluje 50-ak djece od prvog do četvrtog razreda, a predstava je nastala zajedničkim radom dramske i glazbene sekcije. Na predstavi su radili tijekom svojih slobodnih aktivnosti, odnosno tijekom likovnih i glazbenih radionica.
 – Naša se djeca vrlo rado odazivaju na ovakve akcije, a pogotovo ako su humanitarnog karaktera. U tome ih podupiru i učitelji te njihovi roditelji koji na sve aktivnosti reagiraju pozitivno i rado se odazivaju, rekla je Marić. Objasnila je da Osnovna škola Nova prakticira škole u prirodi tijekom koje će učenici nižih razreda moći otići na snijeg gdje će, između ostalog učiti i o Olimpijadi. Stariji će učenici moći otići na trodnevni izlet u Zagreb tijekom kojeg će slušati Šeherezadu te posjetiti brojne muzeje.
Učenici trećeg i četvrtog razreda te izborno petog i šestog razreda mogu sudjelovati u eksperimentalnom programu filozofije za djecu. Marić je objasnila da djecu tijekom ovog predmeta uče kritičkom i kreativnom mišljenju. Djeca se kroz priče dovode u situacije u kojima moraju razmišljati i donositi zaključke.
 – Za kraj bih htjela istaknuti da su naši učenici u listopadu posvojili dupina, imena Musha. Oni su tijekom cijelog ljeta prikupljali boce i novcem koji su sakupili posvojili su dupina. U travnju bi ga trebali posjetiti u Lošinju.