Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kraj frustracijama na gostovanjima

Autor: Roman Morović

19.12.2009. 23:00
Kraj frustracijama na gostovanjima

Foto: Denis LOVROVIĆ



Zmago Sagadin bio je zadovoljan nakon što je Zadar ostvario prvu gostujuću pobjedu u NLB ligi pod njegovim vodstvom.
– Svakako sam zadovoljan i mogu čestitati mojim dečkima na igri u napadu, malo manje u obrani. Mislim da smo većim dijelom utakmice mi bili bolji protivnik i da smo na kraju zasluženo pobijedili. Imali smo šansu četiri minute prije kraja da ne dozvolimo ovako dramatičnu završnicu, ali Zagreb je dobra momčad i uspjeli su se vratiti u minuti. Ipak, na kraju je pravda zadovoljena i bolji je pobijedio – prenosi Sagadinove riječi nakon utakmice službeni portal KK Zadar.
S druge strane, Denis Bajramović, trener Zagreba mogao je samo čestitati protivniku na zasluženoj pobjedi. Iako je na kraju važnu ulogu odigrao i faktor sportske sreće, Bajramović nije tražio alibi.
– U obrani je ključ poraza. Obrana nas drži, a mi smo primili previše koševa na domaćem parketu.
Tomislav Ružić, junak zadarske pobjede nad Zagrebom nakon utakmice bio je zadovoljan, ali čvrsto na zemlji, svjestan da je pred njim i suigračima još mnogo posla.
– Danas sam odlučio ja, sutra će netko drugi. Bitnije je da se napokon otvorila i ta gostujuća pobjeda, a ispalo je odlično što je došla upravo protiv Zagreba koji nam je izravni konkurent. Znali smo da nas čeka teška utakmica, jer je Zagreb na svom parketu vrlo dobra momčad. Nije ih lako pobjediti u Trnskom. Igraju dosta napadački i nije ih lako braniti, pogotovo pick igru Mulaomerovića sa Tomićem ili Prkačinom – kazao je nakon utakmice kapetan Zadra za portal kosarka.hr.
Sličnog raspoloženja bio je i Rok Stipčević.
– Bilo je više frustrirajuće gubiti na gostovanjima i zato nam ova pobjeda puno znači. Sada smo napokon probili taj led, ali se ne trebamo time zadovoljiti. Možda smo imali više strpljenja i koncentracije u napadu a, naravno, imali smo i sreće. U ovakvim utakmicama odlučuje jedna lopta, jedno slobodno bacanje, faul ili šut.
Najbolji igrač Zagreba na utakmici, Damir Mulaomerović bio je razočaran prvim domaćim porazom ove sezone.
– Odlučila je zadnja lopta. Nismo bili daleko od pobjede, no nismo igrali na našoj razini, pogotovo u obrani, dok je s druge strane Zadar imao vrhunsku šutersku večer. Činjenica je da smo pali u igri. To se osjeti i moramo se što prije vratiti našim starim igrama.


 NEVRIJEME ZAUSTAVILO ZADARSKE NAVIJAČE


 Četrdesetak pripadnika Tornada okupilo se u subotu ujutro na Lipotici s namjerom da krenu u Trnsko podržati zadarske košarkaše na utakmici protiv Zagreba. No, protiv više sile se nije moglo. Zbog velikih vremenskih neprilika, koje su zahvatile gotovo cijelu Hrvatsku, mnoge su ceste bile zatvorene ili je promet njima bio usporen i otežan. Prema riječima ljudi iz HAK-a i policije, Tornadovci bi u Zagreb stigli tek u večernjim satima, nakon završetka utakmice pa je put otkazan. Zato će zadarski košarkaši u srijedu trebati veliku podršku s tribina kako bi pokušali u Ljubljani iznenaditi favoriziranu Olimpiju, a iz Udruge navijača Tornado pozivaju sve zainteresirane za put u slovensku prijestolnicu da se jave u prostorije udruge večeras (ponedjeljak) od 19 do 20.30.




 KRAJ NIZA DUGOG 11 MJESECI


Prije utakmice u Trnskom, košarkaši Zadra posljednji su put osjetili slast gostujuće pobjede u regionalnoj ligi još tamo 31. siječnja (ove godine), kada su slavili na gostovanju u Novom Mestu kod Krke. Nakon toga, gubili su redom od Zagreba, FMP-a i Olimpije prošle sezone te Radničkog, Širokog, Cibone i Budućnosti ove sezone.
KRKA62
ZADAR78
(18:21, 14:20, 18:21, 12:16)
Novo Mesto – Dvorana Leon Štukelj. Gledatelja: 2000 . Suci: Vojinović, Mrdak i Čukalović (svi Srbija) .
KRKA: Kovačević, Sebič 8, Pavič 4, Ingram 11, Marcelić 2, Rakočević 4, Krivec 6, Koračin, Balažič 9, Žvan, Shields 18. Trener: Ivan Sunara.
ZADAR: Rančić, Perić 12, Stipčević 21, Johnson 21, Prostran, Gečevski 15, Olivari, Ružić 4, Popović, Macura 5, Ivanov. Trener: Denis Pleslić.
Slobodna bacanja: Krka 7-11, 64%; Zadar 14-18, 78%.
Šut za dva: Krka 17-33, 52%; Zadar 17-38, 45%.
Šut za tri: Krka 7-30, 23% (Sebič 2, Shields 2, Ingram 2, Krivec); Zadar 10-22, 46% (Johnson 5, Stipčević 3, Perić 1, Gečevski 1).
Skokovi: Krka 35 (10); Zadar 40 (9).
Osobne pogreške: Krka 19; Zadar 13.


 U ČETVRTFINALU KUPA SA SPLITOM


Poznati su svi parovi četvrtfinala kupa Krešimira Ćosića. Zadar će 29. prosinca u svojoj dvorani dočekati Split, koji je pobijedio Dubravu nakon dva produžetka, rezultatom 101:99 (22:16, 19:18, 10:27, 23:13, 13:13, 14:12). Kaštela su na gostovanju pobijedila Zabok 80:81 te će u četvrtfinalu u goste Ciboni, dok će Darda (pobijedila Torpedo u Rijeci 93:100) u svojoj dvorani dočekati Zagreb. Posljednji četvrtfinalni par čine Cedevita i Borik Puntamika. Final Four Kupa Krešimira Ćosića na rasporedu je 19. i 20. veljače 2010.