Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Biograđani jesenski prvaci

19.12.2010. 23:00
Biograđani jesenski prvaci


U utakmici “mačke i miša” Biograd je potvrdio titulu jesenskog prvaka nakon što je u 11 kola ostvario deset pobjeda i jedan remi. Koliko su Opuzenci ozbiljno shvatili gostovanje u Biogradu govori i podatak da su na utakmicu došli sa samo osam igrača, od čega dva vratara. To ih je i koštalo jer su nakon ozljede jedog igrača u igru morali uvesti pričuvnog vratara. Domaćini su tako zapravo imali lakši trening u kojem su već na početku ostvarili prednost koja im je garantirala miran nastavak dvoboja. Osim toga, bila je to dobra prilika da Tomislav Šarić, trener domaćih, koristi sve igrače. Ne čudi stoga da su se svi Biograđani, pa čak i vratar Tomić, upisali među strijelce. Naime, Tomić je u jednoj akciji lobom prebacio istrčalog protivničkog vratara Stipu Vuletića. Posljednjih 15-ak minuta u terenu je bila postava Biograda među kojima su bili oni koji su jesenas uglavnom bili na klupi. Bez obzira na to mreža gostiju nastavila se puniti do konačnih plus 20. Kako bilo, Biograd s dva boda prednosti u odnosu na Metković 1963 i Kamičak dočekuje proljeće i nastavak borbe za prvo mjesto koje donosi ulazak u Prvu ligu.
– Čast je biti kapetan ovakve momčadi sastavljene od domaćeg igračkog kadra. Osim toga, ovo je i vrlo mlada momčad u kojoj je veći dio igrača mlađi od 20 godina. Obećanje koje smo zacrtali na početku natjecateljske sezone, unatoč velikim i mnogobrojnim financijskim i organizacijskim problemima, na kraju smo i ispunili. Jedina smo potpuno amaterska momčad u kojoj igrači nemaju nikakvih primanja. Štoviše, čak i sami plaćamo putovanja. To je razlog više da možemo biti ponosni na ovaj povijesni rezultat. Ipak, jasno je da će bez potpore Grada, Saveza sportova i sponzora sav naš trud biti uzaludan – kaže Leo Zorica, kapetan Biograđana koji ističe da je borba za visok plasman imala i svoju cijenu.
– Ozlijedio nam se Bojmić kojem su pukli križni ligamenti, Buovac je zadobio napuknuće nosa, a bilo je i još nekoliko ozljeda.
 


BIOGRAD – OPUZEN 47 (24):27 (10)


BIOGRAD NA MORU – Školska sportska dvorana. Gledatelja 200. Suci:  Klapež i Pervan (oba Trilj).
BIOGRAD: Tomić 1, Raspović 1, Sakić 4, Buovac 5, Markić 5, Petrović  2, Troskot 3, Stojanov 5, Knežević, Punoš 5, Fabijan 6, Duvnjak 1, Zorica  9. Trener: Tomislav Šarić.
OPUZEN: Vuletić, Barbir 2, Mušan 4, Vidović 6, Krndelj 4, Škarica 3,  Šimunović 5, Tutavac 3. Trener: Ivor Šimunović.
Isključenja: Biograd 4 minute; Opuzen 2 minute.
Sedmerci: Biograd 2 (3); Opuzen 1 (2).




 


Rekli su:


Šime Markić, najbolji strijelac Biograda: Izgleda da je bio dobar potez što sam prihvatio ponudu trenera da se vratim iz Zadra i pomognem Biogradu izboriti ulazak u Prvu ligu. Svoj doprinos dao je i Ivan Buovac i mislim da je naše iskustvo iz Prve lige pomoglo Biogradu. U Biogradu sam počeo igrati rukomet tako da mi je jesenska titula posebno draga.
Mario Knežević, vratar Biograda: Za mene ovo je nešto predivno. Bila mi je čast biti dio tima koji pobjeđuje. Ja i još pet kadeta koji su u sastavu dobro smo se snašli s iskusnijim igračima. Dobro koristimo minutažu koju nam odredi trener u čemu imamo i podršku starijih igrača.


 


Druga HRL – jug


Rezultati 11. kola: Biograd – Opuzen 47:27, Solin – Krilnik 32:32, Jelsa – Metković 1963 25:31, Olimpija – Kamičak 25:29, Trilj Pršut Voštane – Trogir 26:24, Dubrovnik – Split EMC II.
Biograd 21, Metković 1963, Kamičak 19, Krilnik 15, Trilj PV 10, EMC Split II, Dubrovnik 8, Olimpija, Jelsa, Opuzen 7, Solin 5, Trogir 4
 
U 12. kolu (19./20. veljače 2011.) igraju: Biograd – Trilj PV, Trogir – Krilnik, Solin – EMC Split II, Dubrovnik – Metković 1963, Jelsa – Kamičak, Olimpija – Opuzen T.